Tips til din hometrainer træning for optimal udnyttelse

0

Hvis du ønsker at holde i form igennem vinteren, hvor muligheden for at få asfalt under dækkene, ikke er store, så skal du selvfølgelig bruge en hometrainer. Få de gode tips til din hometrainer træning for optimal udnyttelse her, så du får den optimale form til, når du kan komme ud på asfalten igen.

En hjemmetræner giver den gode mulighed for at holde formen ved lige igennem vinteren. For det at holde sig i gang og måske endda optimerer træningen, giver dig mulighed for at tage cyklingen til nye højder. Det kræver dog, at du kender til de gode trænings råd til hometraineren.

Position på cyklen

En hometrainer er som regel din egen cykel, der sættes fast på den smarte indendørs træner. Nu det er din egen cykel, som du sikkert har brugt mange timer på, så er den indstillet til dig, men på en hometrainer løfter man bagenden op i maskinen. Det betyder, at du skal få løftet forenden tilsvarende, for ellers får du en forkert siddestilling, med chance for at belaste kroppen unødvendigt.

Du kan tilkøbe en forhjulsblok hvis ikke dette følger med din hometrainer, så cyklens forende bliver løftet op og modsvarer bagenden, så du ikke får følelsen af at køre ned af bakken.

Rigtig ventilation

Cykling indendørs i stuen eller andet lokale giver ikke de samme miljø fornemmelser som udendørs cykling, for du oplever ikke vinden der køler ned.. eller de mange insekter for den sags skyld. Derfor kan en ventilator måske være den gode ide for både indeklimaet og den gode udendørs fornemmelse.

Støjdæmpning

Der findes mange forskellige modeller indenfor hometrainere, og selvfølgelig vil nogen være mere larmende end andre, som du kan se her. En god lydsvag hometrainer skal man dog betale mere for, og hvis du allerede ejer en hometrainer, så overvej at lægge en måtte under hometraineren.

Støj forstærkes i et lukket lokale og her vil en hometrainermåtte kunne afdæmpe støjen, da man med en måtte, ikke laver friktion mod gulvet på samme måde. Derudover vil måtten også suge noget af din sved, der helt naturligt vil dryppe ned.

Et specielt dæk til hometrainer kan også afhjælpe lyden, selvom det nok ikke er udstyret, der skaber den fuldstændige lyddæmpning. Dog kan det være en fordel, at bruge 2-300 kr. på et dæk der er beregnet til din hometrainer, for det skaber den rigtige friktion, der ikke giver helt den samme larm, som et udendørs cykeldæk skaber, da det bliver for varmt på silikonerullerne.

Optimer træningen med underholdning

Mange hometrainer i dag som f.eks. Bkool eller Wahoo Flickr kommer med muligheden for video via ipad, fjernsyn eller telefon.

Det er med til at give fornemmelse af at træne udendørs og samtidig kan du konkurrere imod andre, køre kendte etaper m.m. der alt sammen, er med til at skabe den gode fysiske form.

Share.

Leave A Reply