Tips til billig transport

0

Selvfølgelig drømmer vi alle om en stor lækker luksusbil, men virkeligheden er nu engang sådan indrettet, at det er de færreste af os, der har den mulighed. Mange vælger at satse på cyklen og/eller offentlig transport, og det kan ofte fungere fint. I nogle situationer er der dog behov for lidt mere. Læs med og få et par ideer til, hvordan du billigst muligt kan få et motoriseret transportmiddel.

Gamle biler er billigt til salg

En ældre bil, der måske kun har et år eller to tilbage, før den skal skrottes, kan som regel erhverves for en slik. Det er ikke usædvanligt at finde en velkørende bil til måske 5-7000 kroner. Det er ikke sikkert den er specielt brændstoføkonomisk, men det betyder mindre, hvis du kun har et moderat transportbehov. Hovedsagen er, at du kan komme billigt til transporten. Der er selvfølgelig et par drawbacks: Du skal have en lovpligtig ansvarsforsikring og betale ejerafgift som alle andre billister, og det er ikke helt gratis. En anden ulempe er selvfølgelig, at der altid er forøget risiko for, at en ældre bil bryder sammen i utide. Regn lidt på det og vurder, om det er den rigtige løsning for dig.

Privatleasing er blevet populært

De sidste par år er markedet for privatleasing eksploderet. Leasing kan nogenlunde sidestilles med leje, og det er billigere end nogensinde. For 2-3.000 om måneden kan du faktisk blive rigtig godt kørende, og eftersom du lejer bilen, hænger du ikke på eventuelle værkstedsregninger eller andre ubehagelige overraskelser. Tag for eksempel er kig på www.simplygo.dk, hvis du synes det lyder interessant. I modsætning til de fleste andre steder, er både ejerafgift og forsikring inkluderet i den månedlige ydelse her, så du har fuldt overblik over dine udgifter. Brændstoffet betaler du selvfølgelig selv, men da der er tale om nyere biler, er de meget brændstoføkonomiske. Sæt dig ned med budgettet og vurder, om der er plads til at lease en bil.

Scooteren kører langt på literen

Skal der være motor på dit transportmiddel, er scooteren nok det bedste bud, hvis benzinudgiften skal helt i bund. Køber du en nyere brugt, behøver anskaffelsesprisen ikke være svimlende, og du kan være godt kørende i årevis uden nævneværdige udgifter til reparationer. Køb ikke brugt scooter af unge mænd med ild i øjnene. Sandsynligheden taler for, at de nok har presset motoren lidt for meget. Køb i stedet hos en forhandler eller en anden, du har tillid til har behandlet den godt.

Share.

Leave A Reply