Sydlandsk havestemning

0

Vi kender alle den afslappende og ekstravagante stemning i sydlandske haver. En stemning som du dog ikke behøver rejse sydpå for at opleve. Den sydlandske stemning kan sagtens bringes ind i danske haver. Vi giver dig her et par tips til, hvordan du bringer den sydlandske havestemning ind i din have.

1. Bevoksning

I den sydlandske have vokser eksotiske frugttræer, smukke blomster i krukker og velduftende krydderurter. Ved at vælge en mere eksotisk bevoksning, kan du nå langt i forhold til at bringe den sydlandske stemning ind i din have. Vælg træer såsom oliven, figen, cotrus, abrikos og fersken, og velduftende blomster og urter såsom lavendel, rosmarin og basilikum.

citrus

2. Farvetema

Gårdhaven er ofte centrum for den sydlandske have. Især sand- og nougatfarvede toner dominerer her. Hold dig til de mere varme farver, når du udvælger dine sten til din teresse, og lad krukkerne være skabt i ler eller terracotta.

teracotta

3. Havemøbler

Vælg også dine havemøbler i varme farver. Havemøbler i flet et en god løsning, da de bidrager med ro og afslappet stemning. Se et udvalg her.

4. Afskærmning

For at sikre en afslappet og beroligende stemning, er afskærmning en god idé. I sydlandske haver vælges ofte rå mure af beton eller mursten, og lader bevoksning kravle op over. Plant for eksempel en smuk klematis tæt på din afskærmning, og se den vokse år efter år.

klematis

 

Share.

Leave A Reply