Seksuelt fravær i parforholdet

0

Det er ikke en hemmelighed, at en sund krop er en vigtig faktor i forhold til ens psykiske velvære. Alle ved efterhånden, at motion og sund kost hjælper på en lang række psykiske problemer – blandt andet depressioner, stress, søvnløshed og meget andet. Motion forbedrer også vores generelle humør, så det er meget relevant at kigge på, hvordan vores krop kan hjælpe os i forhold til livets større kriser.

Én af de områder i vores liv, der oftest lider, hvis vi ikke trives fysisk er parforholdet. Kropsproblemer er én af de ting, der oftest kan slukke for gnisten i et forhold, fordi man ikke længere er så fysisk opmærksomme på hinanden. I mange par betyder det, at der er færre kærlige berøringer og mindre nærhed i løbet af hverdagen.

Trives vi ikke i vores krop, er det også almindeligt at miste lysten til sex. Dette kan også være selvom ens partner stadig finder en tiltrækkende. Der skal ikke herske tvivl om, at sex er en vigtig del af ethvert længerevarende forhold.

Parterapi?

Hvis du kan mærke, at det fysiske nærvær er forsvundet fra dit forhold, kan en parterapeut være løsningen, som giver jer gnisten tilbage.  Læs mere her, hvis du gerne vil vide mere om, hvad parterapi kan gøre for jer, og hvordan det kan hjælpe dig med både at få det gnisten tilbage og få det bedre mentalt.

Det fysiske og psykiske hænger meget sammen, og ofte vil man opleve, at meget af den oprindelige forelskelse vender tilbage, hvis først man bliver seksuelt aktive igen.

Alternativet til traditionel parterapi

Hvis du har prøvet traditionel parterapi uden held, kan sensetik terapi være en mulighed. Også her er det fokus på den afstand som et manglende sexliv giver i et parforhold. Kort sagt er formålet med terapien at give kærligheden mellem to mennesker den bedst mulige grobund, så de kan trives sammen.

Her tages der ofte fat i nogen af de spil, som man ofte, enten bevidst eller ubevidst, spiller med hinanden i et parforhold. Disse spil kan gå ind og ødelægge samværet med partnerne i en sådan grad, at det ødelægger parforholdet.

Det kan for eksempel være én af parterne i et forhold, som bruger sex som et våben ved at tilbageholde det, hvis partnerne ikke ”lystre”. Begge parter i forholdet ved oftest, at dette er forkert, men alligevel kan det være svært at få det sagt.

Hvis du er nysgerrig med hensyn til senetik, kan du læse mere på www.sensetik.dk.

Share.

Leave A Reply