Sådan vælger du det rigtige realkreditinstitut

0

Har du behov for at låne penge, skal du selvfølgelig vælge det helt rigtige realkreditinstitut. I dag findes der rigtigt mange forskellige realkreditinstitutter, hvorfor valget kan være en smule kompliceret. Har du styr på, hvilke faktorer der er det vigtigste, vil du have bedre forudsætninger for at træffe et fornuftigt valg.

1. Tillid er alfa omega

Du bør altid vælge et realkreditinstitut, som du har tillid til. Der er nemlig i høj grad tale om en tillidserklæring, når man vælger et realkreditinstitut, som man skal samarbejde med i mange år ud i fremtiden. Som privatperson kan du frit vælge mellem alle danske institutter.

Der er rigtigt mange banker, der samarbejder med realkreditinstitutter, men det er ikke ensbetydende med, at du skal vælge dét realkreditinstitut, som din bank samarbejder med. Føler du dig ikke tryg ved situationen, er det et klokkeklart tegn på, at du bør gå på udkig efter et bedre alternativ.

I forhold til tillid kan du researche dig frem til det meste. Du kan f.eks. spørge venner, kollegaer og bekendte til råds. Ydermere kan du læse kundeanmeldelser på nettet, hvor du kan få en idé om, hvad andre kunder mener om det pågældende realkreditinstitut.

2. Vær opmærksom på etableringsgebyrer

Skal du optage et lån hos et realkreditinstitut, skal du selvfølgelig også være opmærksom på etableringsgebyrer, som bør have en stor indflydelse på dit valg. Du skal bl.a. sørge for at sætte dig ind i de forskellige gebyrer, som bl.a. omfatter følgende:

  • Tinglysning
  • Lånesagsgebyr
  • Kurstage
  • Kurskontraktgebyr
  • Tinglysningsafgift

Ovenstående omfatter nogle af de mest almindelige gebyrer, der er forbundet med et realkreditlån. Gebyrernes størrelse kan variere markant fra institut til institut. Skal du undgå, at dit lån bliver dyrere end højest nødvendigt, bør du sammenligne priser og gebyrer på kryds og tværs. Den billigste løsning er ikke nødvendigvis den bedste løsning, men det er alligevel værd at tage hensyn til denne faktor.

3. Gå efter et realkreditinstitut med lave bidragssatser

Bidragssats er et begreb, der jævnligt bliver taget op til debat i de danske medier. Har man fulgt med i medierne, har man højst sandsynligt realiseret, at der er mange realkreditinstitutter, der har sat deres bidragssatser betydeligt op.

Skal du optage et lån på markedets billigste vilkår, bør du gå efter et realkreditinstitut, som har holdt fast i lave bidragssatser. Lave bidragssatser bør være en parameter, du prioriterer højt, da det har stor indflydelse på dine samlede omkostninger.

4. Book en uforpligtende samtale

Har du fundet et realkreditinstitut, som umiddelbart opfylder dine krav, kan du booke en uforpligtende samtale. Et personligt møde er en rigtig god idé, når man skal optage et større lån til at lave en ombygning eller købe bolig. Sidder du face-to-face med en kunderådgiver, kan du nemmere skabe dig et indtryk af, om det er det rigtige for dig. Vil du samarbejde med et realkreditinstitut, som varetager dine interesser, så undersøg mere her og læs om dine muligheder.

Share.

Leave A Reply