Sådan undgår du at udsætte andre for passiv rygning

0

Rygning og passiv rygning er to emner, der ofte bliver taget op til debat i nyhedsmedier og ikke mindst på de sociale medier. Som ryger har du naturligvis ikke interesse i at udsætte andre for passiv rygning, men det kan du alligevel komme til, hvis du ikke er opmærksom.

Så farligt er passiv rygning

Det er for længst blevet konkluderet, at passiv rygning er farligt, og det koster mange menneskeliv hver eneste dag. Det er en realitet, at ikke-rygere risikerer at få de samme sygdomme som rygere, hvis de bliver udsat for tobaksforureneret luft.

Der er en håndfuld befolkningsgrupper, der er særligt sårbare, når det drejer sig om passiv rygning. Det omfatter bl.a. disse befolkningsgrupper:

  • Gravide
  • Spædbørn
  • Astmatikere
  • Mennesker med lungesygdomme

Selvom du ikke nødvendigvis hører til en af ovenstående befolkningsgrupper, vil passiv rygning alligevel kunne få konsekvenser for dig og dit helbred. Der er flere tusinde kemiske stoffer i tobak, som vil præge dit helbred i en negativ retning.

Ifølge WHO (verdenssundhedsorganisation) er passiv rygning skyld i omkring 600.000 dødsfald årligt, hvilket blot er med til at understrege, hvor farligt passiv rygning er.

Undgå passiv rygning med disse tips

De kommende tips er henvendt til enhver ryger, som kan være med til at bekæmpe problemet med passiv rygning. Vil du undgå at være indirekte skyld i udvikling af sygdomme og dødsfald, kan du følge disse tips:

  • Undgå rygning indendørs – Såfremt du bor med en eller flere ikke-rygere, bør du undgå at ryge indendørs. Det er de færreste ikke-rygere, der er begejstret for røgskyer og røglugt. Det er altid en god idé at søge udendørs, hvis man føler trang til at tænde en cigaret. Hvis det er vigtigt for dig at ryge indendørs, kan du ryge under en emhætte, da det vil tage en del af røgen.
  • Stop med at ryge – Den mest effektive måde at undgå passiv rygning på er selvfølgelig at stoppe med at ryge. Stopper du med at ryge, så risikerer du ikke længere at bringe andre mennesker i fare med passiv rygning. Du kan tilmed tilgodese dit eget helbred, hvilket bør være i din interesse. Det er aldrig for sent at stoppe med at ryge, så hvorfor ikke starte allerede i dag?
  • Undgå at ryge steder, hvor der er mange mennesker – Som ryger skal du respektere, at det ikke er alle, der ønsker at indånde tobaksrøg. Befinder du dig et sted, hvor der er mange mennesker, bør du tænke dig en ekstra gang om, før du tænder en cigaret. Det kan f.eks. være, at du befinder dig i et busskur eller ved en togstation, hvor der er mange mennesker omkring dig.
  • Få fat i en e cigaret – Indånder du damp i stedet for røg, vil passiv rygning ikke længere være nødvendigt at bringe op. Du kan komme i gang med at dampe med en e cigaret (elektrisk cigaret), som er et glimrende alternativ til en almindelig cigaret.

Du kan finde et stort udvalg af e cigaretter på denne side – her du frit kan vælge mellem de tilgængelige smagsvarianter og nikotinstyrker. Dine medmennesker vil med sikkerhed sætte pris på, at du vælger en e cigaret frem for en almindelig cigaret.

Share.

Leave A Reply