Sådan vedligeholder du din bolig

0

Din bolig holder sig bedst, når du passer godt på den. Mange større skader kan forhindres, hvis blot du kommer dem i forkøbet og vedligeholder din ejendom efterhånden, som den ældes. I denne guide hjælpes du med en række råd til at vedligeholde og sikre din boligs levetid og værdi.

Fuger

Er din bolig bygget af mursten og med fuger, er specielt fugerne værd at holde øje med. Hvis revner opstår i fugen, er det muligt for bier at trænge ind og lave ravage. Sørg derfor for at ordne eventuelle huller, før de udvikler sig til et større problem.

Akutproblemer

Nogle problemer og opgaver i huset hører til de akutte. Disse betegnes ved, at det kan skade din bolig, hvis du udsætter problematikken. Dit tag bør altid være i god stand; og når det ikke er, bør du gøre noget ved det med det samme.

Ligeledes kan fugtskader udvikle sig til større problemer og svamp, der truer din sundhed indendørs. Du opdager større udbrud af skimmelsvamp ved en ubehagelig lugt. Desuden viser svampen sig oftest i form af hvide eller særkendte mørke pletter. Hvis skaden er sket, og din ejendom har fået fugtskade eller svamp, kan du selv udrydde det ved at bruge en række desinficerende midler.

Som en del af almen vedligeholdelse indgår også forebyggelse. Ved at sørge for, at dit tag er bygget af et stabilt og robust materiale, undgår du tagskader. Ydermere er det vigtigt ofte at lufte ud for at undgå, at fugt ophober sig indendørs og skader boligen. Du forebygger og vedligeholder også din ejendom ved én gang per kvartal at vaske alting i bund med de korrekte remedier, så boligen forbliver i god stand indendørs.

Vinduer

Alt efter hvilken type vinduer, du har, skal de vedligeholdes. Hvis karmen er af træ, kræver det ekstra opmærksomhed fra din side. Her er risikoen for revnedannelse i den udvendige overfladebehandling større. Dette skyldes, at solens stråling er hård mod træet. Hvis først revner opstår, trænger fugt ind og vil påbegynde en nedbrydning af træet. For at undgå dette bør du årligt, som en del af vedligeholdelsen, udbedre de områder på overfladen af træet, der trænger.

Når du plejer dine vinduer indendørs, skal det gøres med en blid klud og vand med en lille opløsning af sæbe. For at holde tætningslisterne på vinduerne bløde, kan du anvende et silikonemiddel. Således holder du dem smidige og tætte.

Hvis du undervejs i din vedligeholdelse kommer på, at vinduerne trænger til en ny farve, kan du vælge at male dem. Det giver huset ny energi. I maleprocessen skal du dog være opmærksom på ikke at ramme tætningslisterne, da det vil have konsekvens for dennes evne til at lukke tæt.

Når du kommer til kort

Nogle vedligeholdelsesopgaver er for stor en mundfuld for privatpersonen. Specielt hvis din bolig har trængt længe, og det har udviklet sig til et renoveringsanliggende. I sådanne situationer kan det være relevant at alliere sig med kvalificerede fagmænd, såsom holdet fra

www.clausensservice.dk, der kan hjælpe dig gennem processen og foretage større projekter i din bolig.

Share.

Leave A Reply