Sådan skaber du det perfekte aktivitetsrum

0

Mange forældre går og drømmer om et legerum til børnene, hvori det er helt ok at have rod og sjove lege hele tiden. Er du derfor netop flyttet i et stort hus, hvor du endelig har fået plads til aktivitetsrummet, er det med at gå på udkig efter de helt rette redskaber og legesager. Hvis du har børn med høj energi, især i ulvetimen, er det for eksempel en fremragende idé at finde et par simple redskaber, som kan gøre børnene trætte, når det regner udenfor. Læs med herunder og få inspiration til, hvordan du kan indrette børnenes nye aktivitetsrum.

Legesager, der kan få pulsen i gang

Oplever du tit raserianfald lige før spisetid, er det med at tilføje et par sjove redskaber, der altid kan friste børnene, så du kan lave aftensmaden i ro og fred. For at kreere et sjovt børneunivers, kan du for eksempel sætte et klatregreb på væggen eller hænge et par gymnastikringe op i loftet. Hermed har børnene mulighed for at brænde de sidste tønder krudt af, inden de snart skal i seng, eller til at have nogle sjove beskæftigelser til rådighed på en grå regnvejrsdag. Hvis der er plads til at brede sig i rummet, er et farverigt sjippetov eller en række forskellige bolde også gode idéer til at få pulsen op.

Bløde tekstiler

Det nye aktivitetsrum skal med garanti ligeledes byde diverse bløde puder, lækre tæpper og et dejligt gulvtæppe velkommen. På denne måde kan børnene altid associere rummet med en hyggelig og rar atmosfære – et rum, hvori de altid har lyst til at lege i flere timer ad gangen. Angående farverne til de forskellige puder og tæpper kan du sagtens bringe hele farvepaletten frem og lege med diverse nuancer og mønstre. Hermed kan du altid tale med børnene om alle farverne samt inspirere dem til at male med forskellige farver i malebogen og tegne nye mønstre på tegneblokken.

Tilbehør til rollespil

Der findes snart ikke noget sjovere for børn end en god omgang rollespil. Hvad end der er tale om far, mor og børn eller eventyr i den uhyggelige skov, vil børnene altid kunne få en sjov leg ud af rollespil. Og selvom et rollespil sagtens kan opstå uden legetøj, er lidt sjovt tilbehør en god igangsætter, hvis legelysten ikke er på sit højeste. Kan dit barn godt lide at være med henne og sende pakker afsted, kan du for eksempel købe nogle kuverter til fantasi-postkontoret i aktivitetsrummet. Så er der rig mulighed for at sende søde breve afsted til mor og far eller postkort fra den fantastiske sommerferie. Find kuverter her, hvis du ønsker et bredt udvalg af forskellige kuverter til børnene. En perfekt slags tilbehør til børnenes fine restaurant er desuden en menutavle. Hermed kan børnene skrive deres spændende menuer på kortet, inden mor og far eller de andre søskende er inviteret på fornem middag i restauranten. Du kan finde et godt udvalg af kridttavler her.

Share.

Leave A Reply