Sådan øger du din boligs energimærke

0

Siden 1997 har det i Danmark været lovpligtigt, at enhver bolig skal være energimærket i forbindelse med salg. En energimærkningsrapport er dog langt mere end det og kan med fordel også bruges, når boligen skal vedligeholdes eller renoveres med en energieffektivisering for øje.

BoligaTilstandsrapport er eksperter i at udføre boligens energimærkning. Læs mere her, hvis du er interesseret i at se, hvilket energimærke din bolig er. Hvis din boligs nuværende energimærkning ikke er det, der får salget til at eksplodere, bør du ikke lade dig skræmme. Der er mange muligheder og alternativer til, hvordan din boligs energimærkning kan optimeres.

Derfor er energimærkningen vigtig

Først og fremmest er energimærkningen inddelt efter bogstaver og tal, der går fra A1, A2, B, C til G. A1 er det mest energivenlige mærke, og G er den mindst effektive energimærkning.

I al sin enkelthed viser energimærkningen, hvilken energimæssig stand boligen er i. Det vil sige, om huset er isoleret ordentligt, hvad prisen ligger på i forbindelse med opvarmning, el- og vandforbrug. Med andre ord giver energimærkningen et indblik i, hvor energiøkonomisk huset er.

Med en energimærkning vil du, uanset om du er den heldige ejer af et nyt hus eller står overfor et nyt renoveringsprojekt, blive klar over, hvor det er muligt at spare penge eller effektivisere energiforbruget i din bolig.

Udnyt solens stråler

Hvis du ønsker at få et lavt energimærke, kan du drage fordel af alle solens stråler. Dette kræver i sig selv ikke alverden andet end et par smukke og moderne gardiner. Hos Botex kan du ved at klikke her finde de gardiner, der passer i din bolig.

Jo mere sollys og varme der kan lukkes ind i boligen, jo lavere el- og varmeforbrug vil du opleve. Faktisk er det muligt at opnå 50% af energiforsyningen af lyset og varmen fra boligens vinduer. Du kan nemt selv justere varmen ved hjælp af solafskærmning fra både gardiner, skodder og lameller alt efter, hvad der passer i din boligs stil. Et gardin vil være nok til at forebygge den værste overophedning i din bolig.

Er din bolig efterisoleret?

Som udgangspunkt kan efterisoleringen være et godt sted at starte, hvis du vil optimere din boligs energimærkning. Efterisolering har den fordel, at når varmen har svært ved at komme ud fra huset, skal du bruge færre penge på at opvarme din bolig.

En fornuftig efterisolering vil med tydelighed kunne ses på energimærkningsrapporten, da varme- og elforbruget i det fleste tilfælde vil mindskes markant. Hvis du ønsker at gå gang med salget af din bolig, kan du med fordel vurdere den nuværende isolering, og overveje om en efterisolering vil være passende.

Efterisoleringen vil udover at være effektiv for dit varmeforbrug også være en medvirkende faktor til et bedre indeklima. Med et bedre indeklima vil du være fri for træk, kolde vægge og i nogle tilfælde fugt. Hvis du er så heldig at have en kælder, vil indeklimaets forbedring kunne ses tydeligt her.

Share.

Leave A Reply