Sådan holder du styr på bryllupsbudgettet

0

Dit livs største dag kan hurtigt blive uoverskuelig, hvis planlægningen tager for meget tid og energi. Det er især økonomien, som kan trække tænder. Men du kan skære ned på de kræfter som du skal bruge, hvis du holder styr på hele dit bryllupsbudget i et excel ark. Hvis du ikke kender særlig meget til excel, så har du faktisk mulighed for at deltage i et gratis excel kursus.

Sammenlign dit budget med de faktiske omkostninger

Der er mange som synes er excel er den bedste software nogensinde. Det er både et stærkt og interessant program, som kan hjælpe på mange områder. Det er blandt andet en god ide at lave et regneark med de tre kolonner budget, udgifter og noter. Se dette excel kursus og lær at lave tabeller som sammenligner for eksempel de tre forskellige områder. På denne vis har du hele tiden et godt overblik over dit budget, de faktiske omkostninger og de evt. områder hvor du kan spare penge.

Del dit bryllupsbudget ind i forskellige kategorier

Med det rette excel kursus kan du skabe forskellige kategorier samt underkategorier, som også giver dig en ide af hvor de fleste penge bliver brugt. Du kan for eksempel lave en overordnet kategori for selve ceremonien og den dertilhørende fest. Hvis i planlægger at holde en øve middag, så passer det fint ind i denne kategori. Det samme gør resten af kokkeriet, tjener service og de eventuelle parkeringsmuligheder, hvis der også skal betales for det.

Derudover kan du skabe en kategori for det fine tøj som brudeparret skal have på. Her kan du skrive kategorier såsom bryllupskjole, tilbehør (slør, tiara osv.), hår og make-up, jakkesæt til gommen og meget mere. Du kan fortsætte hele vejen ned med forskellige kategorier såsom pynt, fotograf og meget mere. Det vigtigste er at du selv finder arket overskueligt.

Gode råd til at spare på bryllupsomkostningerne

Det kan hurtigt løbe løbsk med omkostningerne. Men hvis du for eksempel lejer en bryllupskjole, så er den naturligvis ikke ligeså dyr. Et andet godt råd er at købe både hårpynt, bordpynt og andet tilbehør online på forskellige sider såsom eBay. Hvis du kender en som er god til at sætte håret fint, så kan du også spare på det område.

Generelt findes der en række gode råd til at planlægge det mest optimale bryllupsbudget. Hvis du både surfer online og får en ide af hvor meget du skal af med i forbindelse med den store begivenhed, samt deltager i et gratis excel kursus, så er du godt på vej.

Share.

Leave A Reply