Sådan gør du dit barn klar til skolestart

0

Nærmer dit barns første skoledag sig også med hastige skridt? Det er uden tvivl en meget følelsesladet dag, når ens barn skal starte i skole for første gang, men derudover er det også en glædens dag, hvor der dog er utroligt mange ting, man som forælder skal have styr på – og det bliver derfor også en lidt kaotisk og stresset tid. Du vil her i artiklen blive præsenteret for en tjekliste, så du kan finde ud af, om dit barn har alt det, han eller hun vil skulle få brug for til skolestart.

Køb skoletaske, penalhus, blyanter m.m. – vælg god kvalitet

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at investere i den helt rette skoletaske til dit barn. Det er bl.a. essentielt, at tasken har den rette størrelse, så den sidder godt på dit barns ryg, og det kan i forbindelse med dette være en god idé at købe en taske, hvor du har mulighed for at justere stropperne. Du bør desuden lade dit barn være med i selve processen, når det kommer til at vælge skoletaske, så du kan være sikker på, at han eller hun faktisk synes, at tasken er flot, så de dermed vil være mere tilbøjelige til at tage den på om morgenen.

Der findes naturligvis også nogle ting, som skoletasken skal indeholde, såsom et praktisk penalhus, og her er det vigtigt, at du vælger et penalhus i god kvalitet, som desuden har elastikker, så dit barn nemmere vil kunne holde styr på alle sine mange blyanter – klik her for et bredt udvalg af penalhuse. Foruden blyanter skal penalhuset også indeholde viskelædere, farveblyanter samt en blyantspidser.

Tjek cyklen et par dage forinden

Du skal desuden investere i en drikkedunk samt en madkasse til dit barn, og her er det en rigtig god idé at vælge en model, der har flere rum, så du kan sortere maden fra hinanden. Når det kommer til drikkedunken, er det desuden vigtigt, at du sørger for at tjekke, at den er helt tæt, så dit barn ikke vil få vand eller saftevand ud i hele tasken og dermed komme til at ødelægge alle de mange nye, fine ting.

Herudover bør du tjekke dit barns cykel efter, så den er fuldstændig klar til første skoledag. Det kan eksempelvis være, at kæden trænger gevaldigt til at blive smurt, eller måske du opdager, at kæden er punkteret. Det er ting som disse, der er rigtig gode at få styr på et par dage før, at den store dag oprinder, da det ellers vil være noget, der kan ødelægge den gode stemning.

Tag godt imod dit barn og vær opmærksom

Udover alle disse ting er det her til slut vigtigt at nævne, at du skal være klar til både at hygge om dit barn, men også at trøste, da han eller hun kan være meget træt og ked af det efter en lang dag i skolen. Sørg derfor for at lytte aktivt og deltagende og spørg ind til, hvad de har lavet af spændende ting i dag. Det er nærmest uundgåeligt, at der vil opstå diverse konflikter eller problemer i klassen, og det er derfor vigtigt, at du som forælder er opmærksom på dette, og at du desuden viser vejen for dit barn i disse situationer.

Share.

Leave A Reply