Sådan få du det bedste bredbånds-signal i din bolig

0

Der er mange som i dag ikke kan leve uden WiFi. Det gælder især de unge som nærmest jagter WiFi på barer, hoteller og naturligvis i hjemmet. En god tommelfingerregel er at du for det meste vil have et godt internetsignal, hvis du kan se din router. I denne artikel kan du læse mere om andre gode råd til at have det bedste internetsignal i din bolig.

Tjek din internet hastighed med bredbåndsmåler

Først og fremmest bør du tjekke om der overhovedet er noget i vejen med dit bredbånds-signal i din bolig. Tjek din nuværende hastighed her og find ud af hvordan det står til pt. i din bolig. Her kan du blandt andet se den hastighed som du kan downloade med, altså hente data. Jo højere din download er, jo hurtigere er dit internet.

Derudover kan du tjekke upload, som er den hastighed du kan sende data afsted med. Igen kan du analysere resultatet efter hvor høj hastigheden er. Jo hurtigere din upload er, jo hurtigere kan du sende data. Hvis det ikke er stærkt nok, så kan du følge nedenstående gode tips til at forbedre omstændighederne.

Placer din router på det strategisk bedste sted

Hvis du har flere etager, skal du ikke stille dit modem eller din router i kælderen. Faktorer såsom afstand og etageadskillelse gør at der er dårligere signal oppe på anden sal. Betonvægge har også stor effekt på signalet. Placer helst routeren i nærheden af de enheder som har mest behov for et godt signal. I de fleste tilfælde vælger folk at placere den i stuen.

Det er især også en god ide at placere routeren højt f.eks. på et bord. Derudover skal den også placeres mindst en meter fra andre elektroniske apparater såsom TV og forstærker, hvis du har disse ting hjemme i huset.

Sørg for at din router ikke forstyrres af andre signaler

Den trådløse router sender på frekvensen 2,4 Ghz ligesom printere, babyalarmer, mikrobølgeovn og mobiltelefoner. Hvis du har svagt signal, så prøv på at slukke de forskellige ting eller ryk gerne rundt på det som kan flyttes f.eks. babyalarmer og mobiltelefoner.

Udover andre apparater, så kan metal også forstyrre signalet. Derfor er det en dårlig ide at placere routeren inde i et skab. Men hvis du ikke vil have at den skal være synlig, så kan du evt. placere det i en stofboks. Dog må den boks ikke være lukket, da der så kan opstå fare for brand.

 

Share.

Leave A Reply