Nyd den danske sommer

0

Det er blevet ret populært at tage sydpå i sommerferien, og det er da også lækkert med solgaranti, lunt badevand og perfekte strande. Men husk også, at Danmark har masser at byde på om sommeren. Overvej at spare ferieudgiften et år, og nyd sommeren herhjemme – der er masser at se og opleve. Læs med, og fået par tips.

Sommerhus ved Vesterhavet

Den absolutte modpol til de sydlandske badestrande må vist næsten være Vesterhavet. Det er en helt særlig type natur, som du næsten skylder dine børn at opleve. Det hører med til bred og almen opdragelse at kende bare en smule til hjemlandet og hvad det har at byde ind med. Hvis I nøjes med at leje et beskedent sommerhus, er prisen ikke voldsom – heller ikke i højsæsonen. Det kan faktisk have sin helt særlige charme med de lidt ældre og meget rustikke sommerhuse. Tag selv et par komfortable klapstole med. Der er sikkert nogle plastikstole ved sommerhuset, men komforten er som regel temmelig ringe. Har I ikke allerede klapstole, kan de fås i god kvalitet hos campingforhandlere. Prøv for eksempel at se på webshoppen hos Campingnetshop.dk. Her er der et ret omfattende udvalg af både campingstole og klapstole med god komfort.

Campingferie med telt eller campingvogn

Alt efter temperament og muligheder er den lidt mere primitive ferie med telt eller campingvogn også værd at prøve af, mens børnene er små. De elsker at udforske nye steder, så udnyt mobiliteten er camper flere forskellige steder. Vælger I campingvognen, er det som regel nødvendigt at bruge campingpladserne. Det er udmærket, og kan eventuelt bruges som base for nogle køreture ud i landskabet. Har I mulighed for at have cykler med, er det selvfølgelig endnu bedre.

Telt-varianten er noget mere primitiv, og det kræver måske lidt overvindelse for nogen. Til gengæld er der 100-vis af små primitive campingpladser langt fra alfarvej, og her kan I rigtig være i pagt med naturen og nyde roen og freden. I dag er der ikke mange, der orker den primitive stil, og det er kun en fordel. Nogle steder er der bålplads, og det skal selvfølgelig udnyttes. Hav eventuelt selv en sæk brænde med i bilen, hvis der er plads. Det er ikke altid til rådighed, og selv om man i teorien kan samle brænde rundt om i skoven, er det sjældent tørt nok til et godt lejrbål. Nyd familien og hinanden et par nætter på den måde – det er faktisk en ret fantastisk og utrolig afstressende oplevelse.

Share.

Leave A Reply