Løb med din hund og få en motionsglad løbemakker

0

Hvis du trænger til at snøre løbeskoene og booste din kondition, men ikke kan opretholde motivationen til løbeturene selv, bør du alliere dig med en løbemakker. Og her kan din hund hjælpe dig på vej mod masser af sund motion. Sammen kan I forbedre jeres sundhed, og du og din hund vil elske jeres faste løbeture, når I først kommer ind i en god rytme.

Men hvordan gør I lige det? Få vores bedste tips til at gøre det til en god oplevelse både for dig og din firbenede ven at løbe og motionere.

Tag i skoven

Når du først begynder at løbe, skal du gradvist træne dine muskler og led op til den belastning, en løbetur er. Det samme gælder for din hund. Din hunds trædepuder skal vænnes til at blive brugt mere, og det er derfor en god idé, at I eksempelvis starter jeres fælles træning i skoven. Hvis du ikke bor tæt på en skov, så start bilen, sæt din hund i et transportbur, og kør ud til det nærmeste skovområde.

Skovbunden er et blødere underlag at løbe på end eksempelvis asfalt, som kan være hårdt at starte på – både for dig og din hund. Når I har løbet her nogle gange, kan I lidt efter lidt begynde at eksperimentere med løb på asfalt.

Væn din hund til snor

Som udgangspunkt må du ikke lade din hund løbe frit i naturen, så medmindre du tager din hund med på løbetur i en hundeskov, skal du altså lære den at løbe i snor. En hundeskov kan være en udfordring for din hund, da der ofte er mange andre hunde. Den vil måske hellere lege med dem, end den vil løbe med dig.

Bind et blødt reb i halsbåndet, og sørg for, at det er tilstrækkeligt langt. Størrelsen på din hund er afgørende for længden, men en tommelfingerregel er en længde på mellem 1,2-1,5 meter. Endnu bedre er, hvis du anskaffer dig et løbebælte. På den måde har du hænderne fri, så du minimerer din risiko for løbeskader. Og bæltet vil både gøre løbeturen mere fri for dig og din hund.

Er din hund egnet til løb?

Inden du overhovedet begiver dig ud på en løbetur med din hund, skal du tage et grundigt kig på den. Er den egnet til løb? For det første skal din hund være helt udvokset, før den er klar til at blive din træningsmakker. Helt små hunderacer er ikke egnede til lange løbeture – det samme gælder meget tunge og store hunde. Disse hunderacer har bedst af kun at løbe omkring 5 km, mens middelstore hunde kan løbe 10-15 km.

Husk altid at iagttage og opsnappe de signaler, din hund sender på jeres løbetur. Du må ikke tvinge den til at løbe mere, end den selv vil. Hold øje med, om den stopper undervejs eller begynder at sagte bagud, for så er det et tydeligt tegn på, at den behøver en pause.

Det er vigtigt, at både du og din hund undgår overbelastningsskader, som kan opstå, hvis ingen af jer er vant til at løbe. I kan træne jer op ved at starte med 1 minuts løb efterfulgt af 2 minutters gang. Og gradvist trapper du løbet op. Løb ikke fra din hund, men lad den bruge sin langdistanceteknik ved at trave ved siden af dig.

Husk væske og poter

Når løbeturen er overstået, er det vigtigt, at du og din hund får rigeligt med vand, så I ikke bliver dehydreret. Sørg også for, at din hund får ekstra vand i timerne efter og ikke kun umiddelbart efter træningen.

Desuden er det en god idé, at du plejer hundens poter og trædepuder. Beskyt dem med en potevoks både før og efter løbeturen, så de ikke er tørre og derfor bedre kan stå imod det underlag, de skal løbe på.

Gør det til en rutine

Får du dig selv og din hund trænet op, har du en fantastisk motiveret løbemakker i din hund, som straks står klar, når du snører løbeskoene. Du får en makker, der forventer noget af dig, hvilket øger muligheden for, at løbeturen bliver til en rutine. Din hund stiller krav til dig, og det er sundt for dig at forpligte dig til træningen. Undgå, at der går for lang tid mellem jeres løbeture, og hold gerne længden på et stabilt niveau.

God fornøjelse til dig og din nye løbemakker.

Share.

Leave A Reply