Lækre ure i en digital tidsalder

0

Vi lever i en tidsalder, hvor flere og flere opgaver bliver overtaget af apps på vores smartphone. Der findes efterhånden en app til alle behov, og hvis den ikke findes endnu, så er den ved at blive lavet et sted i verden. Alle i dag ejer efterhånden en smartphone. I skolerne er der ikke længere en diskussion af, om børn skal have en mobiltelefon, men derimod om hvornår de skal have den. Kort sagt er vores elektroniske apparater en kæmpe del af vores hverdag, og vi har nærmest altid vores smartphone på os.

Urets paradoks

Det er de færreste i dag, der ville gå ud og købe en lommeregner. De fleste kan nemlig få dækket dette behov fra computeren. Gymnasieelever, som skal løse mere avanceret matematiske ligninger, har således også avancerede matematikprogrammer, der kan klare det opgaver, som før i tiden krævede en dyr lommeregner.

Derfor er det på mange måde også et paradoks, at ure stadig sælges i stor stil og er en populære gave. Vi bærer jo alle rundt på et ur i lommen, og kan se hvad klokken er, hvis vi bare tænder skærmen på vores telefon. Paradoks forøges yderligere af, at vi også kan få apps til telefonen, der på få sekunder kan vise os, hvad klokken er i samtlige byer i hele verden.

Alligevel bruger vi formuer på ure, der kan koste alt fra mange hundredetusinde kroner til samme pris som en pizza. Men hvorfor?

Et fashion statement

Når det kommer til spørgsmålet om, hvorfor ure er så populære i dag, så er forklaringen i bund og grund simpel. Ure er blevet et fashion statement, og vi kan gode lide at pynte os. Smykker til mænd bliver eksempelvis ikke set som særligt moderne længere, mens smarte ure er god stil.

Nogens besættelser med ure er endog gået så vidt, at der er opstået Twitter-kontoer, hvis eneste formål er at undersøge om berømte rapperes ure er ægte eller bare forfalskninger. Det har givet røde ører hos mange af rapperne, når de er blevet afsløret, og billederne er hurtigt bliver fjernet igen.

For os almindelige mennesker behøver ure naturligvis ikke koste det samme som en Audi. Når det kommer til stykket er de færreste af os kendere, når det kommer til ure. Vi kan bare kigge på et ur, og så give vores subjektive mening på, om det er et pænt ur.

Ure til enhver smag

Hvis du gerne vil have et pænt ur, så er det ikke nødvendigt at tømme pengepungen. Mange store, danske kæder forhandler i dag ure. Det har øget konkurrencen, og dermed også sænket priserne. Du kan eksempelvis besøge Føtex her og se det store udvalg af ure til meget overkommelige priser. Fordelen ved at vælge imellem disse ure er, at man kan købe flere. Dermed kan vælge ur fra dag til dag, så man ikke altid går med det samme.

Hvis du går op i lækkert design, så er der også masser at vælge imellem, når det kommer til ure. For at gøre det endnu bedre, er der således også kommet en dansk designer på banen med en serie af fantastiske ure. Det er naturligvis vores egen Arne Jacobsen, der er kendt for sit tidløse og stilrene design. Virksomheden har kastet sig over ure, og det har medført en helt fantastisk kollektion til den kræsne køber. Hvis du er interesseret, kan du se udvalget på arnejacobsenwatches.com/da/.

Share.

Leave A Reply