Kur og spa-ophold som alternativ ferieform

0

I takt med både billigere transport og feriemuligheder, rejser danskerne udenlands som aldrig før. Ofte udnyttes ferien til en hurtig tur sydpå, men mange sætter også pris på oplevelsesrejser og aktive ferier, hvor målet er at opleve andre dele af verden og få nye indtryk med sig hjem. Hele formålet med ferie er jo at ”glemme” dagligdagen, så krop og sjæl kan lades op til en ny sæson med stress og arbejdsjag.

Og ferien er vigtigere end nogensinde, for vi arbejder rigtig meget, og stresser generelt mere end godt er. Det er ikke alle, der klarer presset, og i hvert fald gør man både sig selv og omgivelserne en stor tjeneste ved at udnytte enhver anledning til stresse af. Kur og spa-ophold en særlig ferieform, som et skræddersyet til netop dette. De færreste kender måske til konceptet, men læs med her.

Det behøver ikke være dyrt med et kur og spa-ophold

Selv om ferier af denne art er ret luksusprægede, behøver det ikke være dyrt. Som alle andre ferier kan man gå efter ophold uden for sæsonen, hvis det skal være billigt, og rejsemålets geografiske placering er heller ikke så afgørende. Eksempelvis er der udmærkede muligheder tæt på, for eksempel i Sverige og Tyskland, hvor man sagtens kan tage egen bil. Prismæssigt kan det dog nok ikke konkurrere med de helt billige ferierejser, men til gengæld kan selv et par enkelte overnatninger gøre underværker.

Et decideret kur-ophold kan også være relateret til sygdomme som for eksempel ryg-eller ledsmerter, og så er sagen jo en lidt anden. Her kan man sagtens forsvare en lidt større udskrivning, hvis det kan hjælpe på helbredet og lindre eventuelle smerter.

Masser af velvære og afslapning

En kur og spa-ophold er kendetegnet ved, at alt drejer sig om komfort, velvære og afslapning, lige fra aktiviteter og til bespisning og indkvartering. Det er med andre ord nok ikke en ferieform for børn og meget aktivt anlagte personer, men oplagt for eksempelvis par, der bare har lyst til at nyde tilværelsen nogle dage.

Et eksempel er Alter Meinhof Vitalhotel, som Børsens udsendte reporter besøgte for år tilbage. Det femstjernede hotel ligger kun et kvarters kørsel fra den dansk-tyske grænse, men ikke desto mindre beskrives oplevelsen som særdeles eksotisk og fremmedartet – på den gode måde forstås. Det såkaldte ”velværepalads” har eksisteret siden 1999, og er især populært hos det modne tyske publikum.

En ”arbejdsdag” kan for eksempel bestå i tyrkisk dampbad, efterfulgt af peeling og grundig massage fra uddannede massører. Det følges naturligvis op af passende afslapning i komfortable vandsenge, hvor der serveres friskbrygget æblete. Vand er generelt en essentiel del af opholdet, og det gælder også, hvis man trækker sig tilbage til værelserne. Her er der store integrerede badekar, hvorfra man kan nyde den storslåede udsigt, mens man forsyner sig fra den gratis minibar.

Og sådan kunne man fortsætte med de mange tilbud, som for de flestes vedkommende er inkluderet i prisen. På det store kursted er der langt over 100 ansatte, hvis fornemmeste opgave er at give gæsterne et så behageligt ophold som muligt.

God mad og drikke er en vigtig del af et kur og spa-ophold

Hvis man rigtig skal nyde tilværelsen, skal der selvfølgelig god mad og vin til, og det kan man i høj grad få i den Michellin-præmierede restaurant, der blandt andet byder på et vinkort, der er så velassorteret, at det vejer et helt kilo! Restauranten har kun 30 pladser, men det giver både kokke og tjenere mulighed for at servicere gæsterne med udsøgt omhu.

Det lyder dyrt, og det er det for så vidt også, men trods alt langt fra så dyrt, som man skulle tro. En pakkeløsning kan for eksempel købes hos Spa-tours til små 3000 kroner for to overnatninger i dobbeltværelse og mad inkluderet. Hertil kommer så de eventuelle specialbehandlinger, man måtte ønske, men rigtig meget er allerede inkluderet i prisen.

Share.

Leave A Reply