Indretning: Lad gardinerne slå tonen an

0

Ønsker du praktisk eller æstetiske gardiner i din bolig? Og hvilke gardiner er de mest populære netop nu? Bliv klogere på, hvilke gardiner der hæver din bolig op i nye dimensioner.

Klassiske gardiner, persienner, plissé eller rullegardiner? Mulighederne er mange, og spørgsmålet om, hvilke gardiner der vil give din bolig et ekstra løft, ligger ikke altid lige til højrebenet. Ofte vælger vi den letteste og mest neutrale løsning. En skam, for gardinerne kan faktisk give din bolig det sidste, lille ’touch’ og bidrage til en hyggelig atmosfære, hvis du bruger lidt tid længere tid på at bestemme dig.

Kender du dit behov?

Inden gardinjagten for alvor sættes ind, er der et par ting, du skal overveje. Først og fremmest skal du kende dit behov. Hvordan er rummet placeret i forhold til lysindfald, og er der andre forhold i forhold til husets beliggenhed, der kan have indflydelse på dit valg?

I bund og grund skal du egentlig bare kende til rummets udfordringer og funktion. Herefter er det væsentligt at tage hensyn til, hvilken stil der er i rummet – dets ’volumen’. Voluminøse velourgardiner vil eksempelvis passe godt ind i en herskabslejlighed, men ikke i et parcelhus. På den måde afhænger husets type også af, hvilke gardiner der vil klæde det.

Du kan finde en masse forskellige typer af gardiner her.

Indram rummet med gardinerne

Hvilke gardiner, du vælger, afhænger ikke udelukkende af, om du foretrækker gardiner, lameller eller persienner. Personlige præferencer er ligeledes af afgørende betydning. Det er dig, der skal bo i dit hjem, og du skal kunne lide atmosfæren. Gardinerne kan underbygge indretningsstilen i det rum, de er placeret i, og derfor kan de bruges som et æstetisk element.

Igen: Bor du i en stor herskabslejlighed, vil store gardinforhæng og voluminøse gardiner sætte en atmosfærisk og eksklusiv ramme, der vil hæve boligen op på et højere niveau. Hvis du bruger dem i en almindelig lejlighed, vil det være for overvældende. Derfor er der også flere, der går efter det sikre valg. Flere indretningsarkitekter og boligeksperter peger dog på, at vi langsomt kommer til at skeje mere ud i forhold til måden, vi indretter vores boliger på. Her kan valget af gardiner tåle at få lidt mere knald på – også i mindre boliger.

Intelligente gardiner

Gardiner underbygger atmosfæren og sætter rammerne i boligen, men de har også en primær funktion: den praktiske. I børneværelset og på soveværelset skal gardinerne kunne skabe fuldstændigt mørke, imens der i køkkenet er andre funktioner, der gør sig gældende. I stuen skal sollyset ikke blænde for fjernsynet, og det er gardinernes primære funktion at sørge for, lysindfaldet matcher rummets funktion.

Alle boligens rum er forskellige, og det skal gardinerne naturligvis også være – selvom det er pænt, hvis de matcher.

Share.

Leave A Reply