Indret lækkert, men pas på dine ting

0

Om det er det generelt kolde og mørke danske vejr, der gør det, vides ikke, men danskerne er et folkefærd, der elsker at indrette sig lidt lækkert og stilfuldt. Det skandinaviske design er kendt verden over, og den har vi danskere også en forkærlighed for, når vi indretter os. Det er typisk stramt funktionelt design, præget af mærkevareprodukter.

Trapper fra Dolle og AV-produkter fra Bang & Olufsen

Et godt eksempel på smagsfuld skandinavisk design er virksomheden Dolle, som har specialiseret sig i trappeløsninger. Den danske virksomhed er faktisk verdens største producent af lofttrapper, og blandt de førende med trapper helt generelt. Funktionalitet og stramhed er også karakteristiske træk for trappeprodukterne. Det gælder også i særdeleshed for Dolles nye gelænder-produkt, hvor man som forbruger selv kan designe udformning og mål via et online CAD-program. Find her, eller besøg en af de mange forhandlere landet over, og hør nærmere om trapper og gelændere.

Et andet eksempel er video- og lydprodukterne fra Bang & Olufsen, som var langt forud for sin tid, da de for snart rigtig mange år siden forudså den stramme minimalistiske trend. Et lignende design ses dog i dag også fra mange konkurrerende mærker.

Apple-produkterne er gået rent ind

Ingen kan efterhånden være i tvivl om, at mange stilsikre danskere går målrettet efter Apples lækre produkter, når det kommer til tablets, iPhones og computere. Designet er uovertruffent og går rigtig godt i spænd med den skandinaviske minimalisme. Det er generelt dyrt kram, men har man råd, er det lækkert med produkter, der gennemgående er i høj kvalitet og tilmed særdeles brugervenlige.

I mange hjem ligger Apple-produkterne fremme på borde og i sofaer, men vær forsigtig med at friste svage sjæle. Netop disse produkter hører til blandt indbrudstyvenes favoritprodukter. De fylder og vejer meget lidt i forhold til værdien, og de er lette at sælge overalt. Er der ikke nogen hjemme, bør man lægge computere og andet lignende udstyr lidt væk, så det i det mindste ikke er synligt fra gaden.

Beskyt dit hjem og dine værdier bedre

I det hele taget fortæller statistikkerne desværre, at antallet af tyverier er stigende, både herhjemme og i udlandet. Og tendensen er, at kriminaliteten bliver mere organiseret. Det er ikke usædvanligt, det er deciderede bander der hærger, hvor flere ”eksperter” arbejder sammen. Nogle spotter de gode steder (hvor der for eksempel findes Apple-produkter og lignende dyrt letomsætteligt indbo), andre holder øje med, hvornår huset står tomt, og atter andre foretager det egentlige indbrud.

Har du større værdier i hjemmet i form af kontanter eller smykker, kan du overveje at installere et pengeskab. Ud over de traditionelle store ”skrumler” kan de faktisk også fås som diskrete indbygningsmodeller, der ikke behøver skæmme indretningen. Tag låsesmeden med på råd. Som fagmand kan han både rådgive, levere og installere. Klik her for yderligere informationer.

Installation af alarmer bliver også mere og mere udbredt, selv i almindelige private hjem. Det behøver ikke nødvendigvis at blive dyrt, for selv en relativ enkel alarm er i mange tilfælde tilstrækkelig. At der er installeret en alarm er nemlig indbrudsforebyggende i sig selv. Sørg for at skilte med alarmen på vinduer og døre. Undgå at bruge attrapper og lignende – det kan de fleste erfarne indbrudstyve gennemskue, og så virker det nok mere som en invitation. Også tyverialarmer er låsesmedens kompetenceområde. Tag ham med på råd, når anlægget skal dimensioneres og installeres. I samme ombæring kan du passende få ham til at gennemgå den generelle sikkerhed. Det er en service de fleste låsesmede tilbyder til en billig pris.

Share.

Leave A Reply