Hvordan virker en glattebørste?

0

Først og fremmest er det vigtigt at vide hvad en glattebørste er, så vi ved hvad vi har med at gøre. En glattebørste er en fantastisk kombination af både et glattejern og en børste. Ved et normalt glattejern, er der stor chance for at vi belaster vores hår, og det giver lidt sig selv. Med et glattejern torturerer vi nærmest håret for at få det til at se smukt, slankt og glat ud.

Måske virker en glattebørste heller ikke helt harmløs mod håret, men til gengæld kæler den lidt for håret samtidig. Der hvor en glattebørste virkelig differentiere sig fra et glattejern, er blandt andet ved belastningen af håret. Så hvis du har lettere skadet hår, så er det altså ikke et glattejern du skal bruge, men en glattebørste.

Glattebørstens udseende

En glattebørste har ikke et tilfældigt design. Det kan det måske godt ligne for nogen, med dens lidt anderledes udseende i forhold til de børster vi kender, men der er tænkt på enhver detalje omkring den. Navnet giver nærmest sig selv. Det hedder en glattebørste fordi den ligner en børste, der samtidig skal kunne glatte dit hår.

Ser vi på selve børsten, så er der større mellemrum mellem selve ”tænderne” end en normal børste. Vi ser også at tænderne er større og mere robuste end på en normal børste. Grundet til de store mellemrum er at din glattebørste lettere vil kunne fordele varmen på dit hår – den vil altså have lettere ved at behandle dig år som den er skabt til. Når du reder dit hår med en glattebørste skåner du håret gevaldigt i forhånd til et glattejern, da der ikke kommer en mere eller mindre massiv varme direkte på håret. Når du førhen har brugt en glattebørste, svarer det til at du har brugt et vaffeljern eller en toaster mens du har revet håret væk fra kroppen – stakkels hår.

I dag findes der rigtig mange forskellige producenter af glattebørster, hvilket betyder at der også findes rigtig mange forskellige glattebørste der ude, med henblik på udseende af den – Se udvalget af de bedste glattebørster her.

Hvordan bruger du din glattebørste?

Det er vigtigt at du ikke har filtret hår inden du bruger din glattebørste. Det filtrede hår er din glattebørste nemlig ikke skabt til, det er din normale hårbørste. Red dit hår inden, som du sikkert har gjort tusindvis af andre gange før.

Skal vi tage det helt fra det basale, så gør du ligesom med et glattejern. Du sørger for der er strøm til din glattebørste og venter på at den bliver den korrekte temperatur. Det er forskelligt fra model til model hvordan den indikerer at den er varm nok. Nogen har en lille lampe hvor andre giver en lyd.

Når du skal bruge din glattebørste skal du tage lidt hår ad gangen og børste i skildpaddetempo så du rammer så meget af dit hår så godt som muligt.

Obs. Det er vigtigt at dit hår er tørt og rent for at undgå at du skader dit hår ved brug af din glattebørste som beskrevet ved Politiken. Derudover er det en god idé at købe en spray til dit hår som beskytter mod varme.

 

Share.

Leave A Reply