Hvad skal der til for at blive akupunktør?

0

Hvert tredje sygehus i Danmark tilbyder, at du kan supplere din behandling med akupunktur. Det vidner om, at akupunktur efterhånden er ved at blive en accepteret behandlingsform. Men hvordan bliver man egentlig akupunktur? Det har vi undersøgt — og du kan finde svaret herunder.

Akupunktur er en alternativ behandlingsform, hvor patienten stikkes med tynde nåle på særlige punkter på kroppen; akupunkturpunkterne. Behandlingen udspringer af de traditionelle kinesisk medicin, hvor tilgangen til og teorier omkring sygdom og sundhed er markant anderledes end i den vestlige verden.

Tankegangen bag akupunktur er, at der strømmer en energi gennem kroppen. Den energi kaldes for ’qi’, og de baner, energien løber igennem, kaldes for meridianerne.

Hvad bruges akupunktur til?

Akupunktur bruges ved en række akutte og kroniske sygdomme samt lidelser. Behandlingen er forebyggende, og den anvendes eksempelvis ved hormonelle forstyrrelser, immunsygdomme, eksem, astma, allergi og høfeber, højt blodtryk og kredsløbslidelser med mere.

Derudover kan akupunktur anvendes ved migræne og hovedpine, nakke-, ryg- og iskiassmerter, knæsmerter, menstruationssmerter og gigtsmerter samt meget andet.

Virker akupunktur?

Dog er det svært at give et entydigt svar på, hvorvidt akupunktur virker eller ej. Det er helt individuelt, om den enkelte patient oplever en effekt eller ej, men det er svært at bevise for lægerne, da det kræver, at der foretages en dobbelt blindtest.

Med dobbelt blindtest menes der en test, hvor deltagerne ikke påvirkes subjektivt. Forsøgspersonen, der modtager behandling, må altså ikke selv vide, om han eller hun har fået placebobehandling eller rigtig behandling.

Lægen eller behandleren, der har været i kontakt med forsøgspersonen, må heller ikke vide, om der er tale om placebo eller ej. Derved navnet, dobbelt blindtest — ingen af partnerne ved om der er foretaget reel behandling eller placebobehandling.

Hvordan bliver jeg akupunktør?

I Danmark er vi langt fremme, når det kommer til akupunktur, og det er faktisk også muligt at uddanne sig til akupunktør. Det kan gøres hos Boel Akupunktur, der er nogle af Danmarks førende akupunktører, der både tilbyder en miniuddannelse, der tager tre dage, samt en der varer syv dage.

Der bliver både afholdt uddannelser i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz, Østrig, Australien og Kina, og når du har tager uddannelsen, vil du modtage et diplom, der beviser, at uddannelsen er bestået.

Uddannelsen er især velegnet til dig, der i forvejen arbejder med fysiologi på den ene eller anden måde. Det kan være som kiropraktor, fysioterapeut, massør eller en anden stilling, hvor kroppen er i centrum.

Share.

Leave A Reply