Hvad har vitrineskabe og gummistøvler til fælles?

0

Umiddelbart virker vitrineskabe og gummistøvler til absolut ikke at have det mindste til fælles. I mange tilfælde har de heller intet tilfælles – og så alligevel, men det vender vi tilbage til senere. Først skal vi nemlig lige snakke lidt om fortiden, nutiden og fremtiden.

Danmarks fortid, nutid og fremtid

Danmark har som nation en lang fortid bag sig, og vi har den længste ubrudte kongerække i verden. Vi er stolte af vores fortid som vikinger, for det var dengang vi var frygtet i meget af verden. Sidenhen havde vi en længere karriere som erobrende nation, og vi havde store mængder land under os. Desværre er meget af denne storhed gledet væk.

I dag er Danmark bare et lille land. Vi har ikke mange naturlige ressourcer, og vi har heller ikke en kæmpe befolkning. Vi lavede en kæmpe brøler og gav vores olie til Norge, men omvendt kan man måske argumentere for, at det er et plaster på såret for mange år under dansk herredømme. Desværre efterlader det os til en lidt usikker fremtid, for hvordan skal vi placere os på verdensmarkedet i fremtiden? Hvad er det, som vi skal udmærke os ved?

Selvom Danmark ikke har de største ressourcer, når det kommer til befolkning, så er vores befolkning og deres evner vores største ressource. Vi danskere kan nemlig noget, som resten af verden elsker – og det er ikke at bygge vindmøller eller at producere bacon.

Dansk design i verdensklasse

En af Danmarks største styrker er vores evner indenfor design – og det er netop i dette sammenhæng, at både gummistøvler og vitrineskabe er relevante. Det er nemlig bare to af de områder, hvor vi udmærker os ved at tænke design.

Gummistøvler er for nogen noget, som hører barndommen til. Det regner imidlertid meget i Danmark, og vi er samtidig glade for at færdes ude og at cykle, og så er gummistøvler rigtig smarte. Det fik Ilse Jacobsen øjnene op for, og på den måde opstod idéen om gummistøvler til voksne, der samtidig var smarte og også kunne bruges i byen. Siden dengang er støvlernes popularitet eksploderet og også i udlandet, er de blevet en eftertragtet vare. Hvis du selv er nysgerrig med hensyn til støvlerne, kan du se et udvalg her.

Umiddelbart er vitrineskabe heller ikke noget, som vi ofte tænker på i hverdagen. Ikke desto mindre kan disse skabe også blive en visuelt tiltalende oplevelse. Vi ser på vores møbler mange gange i løbet af en dag, så hvorfor lave noget, som man også har lyst til at se på. Dansk design har en stolt tradition indenfor spise- og lænestole, men også resten af husets møbler er ved at komme på dagsorden. Det fantastiske ved dansk møbeldesign er især mangfoldigheden, der gør at det passer ind i ethvert hjem. Fælles for denne mangfoldighed er dog, at vi elsker rene linjer og tidløst design. Hvis du vil se eksempler på, hvad dansk design kan gøre ved vitrineskabe, kan du eksempelvis prøve at kigge på vitrineskabe hos Designfields.dk

Det er på ingen måde fordi vitrineskabe eller gummistøvler er ikoniske indenfor dansk design. Det er blot eksempler på, hvordan vi danskere tager hverdagsting og opgradere dem til noget, der er både bedre og mere mindeværdigt. Forbrugerne er også enige, dansk design er et hit – både herhjemme og i udlandet.

Share.

Leave A Reply