Gør dit hjem levende med designerlamper

0

Belysning er andet og mere end blot en praktisk foranstaltning, der skal til, for at man kan orientere sig i rummet eller læse en bog. Lamper skaber liv og er med til at sætte et smukt præg på boligen.

Lamper er lig med liv
Lamper er mange ting. Der er loftslamper og væglamper. Læselamper og bordlamper. Og der er sengelamper og hyggelamper. Og man kan ikke sige, at den ene slags lamper er vigtigere end andre. For hvad er et hjem uden lys? De fleste vil nok være enige om, at det er et hjem uden liv og nuancer. En lampe kan og skal være med til at sætte prikken og i’et i et hjem, hvor der i forvejen er kræset om lækre møbler og smarte farver.

Danske designere godt med
På markedet er der utallige lampedesignere, som alle har helt deres egen stil. For eksempel er tyske Ingo Maurer kendt for sine specielt formede pendeller, som nærmest giver en flagrende effekt ud i rummet. Et andet eksempel er Ferruccio Lavianis kunstneriske, nyskabende og til tider farvestrålende bord- og gulvlamper. Men man kan ikke sige andet, end at de danske designere bestemt også er ret godt med, når det gælder lamper. Den mest kendte lampedesigner herhjemme er nok Louis Poulsen, som står for det absolut stilrene og tidløse design. Derudover har vi Arne Jacobsen og Verner Panton, Kaare Klint og ikke mindst Piet Hein, hvoraf sidstnævnte er kendt for sit design af Superægget og Sinuslampen. De er alle designere i superklassen.

På udkig efter designerlamper?
Hvis du er på udkig efter lamper designet af nogle af disse superkunstnere, kan vi anbefale at slå et smut forbi Lampemesteren. Her forhandles et utal af kendte designere inden for belysningsområdet. Hvad enten man vil købe eller blot kigge, er det altid en fornøjelse at glæde sig over de mange danske designere, som vises på hjemmesiden, og som vi danskere kan være super stolte af.

Share.

Leave A Reply