Godt nytår – i afslappet stil

0

Årsskiftet ligger lige om hjørnet, og nytårsaften skal fejres med maner. Hvad der mere præcist ligger i det, kan der være meget delte meninger om. Nogle glæder sig til fest og ballade, mens andre måske for længst har fået løbet hornene af sig. Her får du en række tips til, hvad den 31. december kan fyldes med, hvis den skal nydes stille og fredeligt.

Frisk vinterluft til at klare hjernen

Eftermiddagen kan passende bruges til at få lidt frisk vinterluft indenbords, før raketterne de unge for alvor begynder at tyvstarte med raketter og kanonslag. Nyd den juleudsmykning, der er tilbage rundt omkring, for det er nok ved at være sidste chance. Har du muligheden, kan vejen også lægges forbi Magasin. Udstillingsvinduerne er som regel en gåtur værd. Butikken er selvfølgelig lukket, men ofte er der et tema kørende. Klik her, hvis du vil smugkigge, før du tager turen.

Hent Meyers lækre menu

Maden får man udefra, hvis man har husket at bestille i god tid. Bestil her, hvis du endnu ikke har nået det, og har lyst til en lækker 3-retters menu fra Claus Meyer. Husk også at bestille en vinmenu med. Den er sammensat, så den passer til retterne.

Tag imod gæsterne

Byd gæsterne velkommen med en velkomstdrink. Det skal selvfølgelig ikke være champagne, for den skal gemmes til midnat. En mousserende vin kan gå an, men vælg en af de søde, så den ikke minder for meget om champagnen

Dronningens nytårstale

Kl 18.00 er der naturligvis dømt nytårstale. Dronningen er som regel rigtig dygtig til at komme omkring de vigtigste ting, både fra det forløbne år, men også de ting, der venter forude. Det er en hyggelig og lidt højtidelig tradition, som rigtig mange danskere sætter højt.

Maden skal varmes og anrettes

Så er det tid til at gøre maden klar. Den skal bare varmes og rettes an. Husk at lade vinen temperere imens 12 grader til hvidvinen og 18 grader til den røde. Spisetid lige om lidt.

Almindelig hygge

Resten af aftenen byder på almindelig hygge i gode venners lag. Der bliver IKKE tændt for 90 års fødselsdag. Der sker alligevel ikke rigtig noget nyt, og med tiden bliver det altså lige lovlig plat.

Godt nytår

Champagnene åbnes, og vi kysser hinanden ind i det nye år med kransekage til. Fyrværkeriet lader vi andre om at fyre af – men nyder det flotte syn over hustagene.

Share.

Leave A Reply