Gode retningslinjer til det svære valg af det nye puslebord

0

Her ser vi nærmere på, hvad der er godt at holde sig for øje, når man skal ud og have et nyt puslebord. For trods alt så er sikkerheden for din baby det absolut vigtigste, når det gælder valget af babyudstyr. Det er derfor vigtigt, at babymøbler overholder sikkerhedsforskrifterne.

Et nyligt eksempel på et tilfælde, hvor bleskiftningen gik helt gal, var da en mor i England skulle skifte ble på sin da 10 måneder gamle baby. Efter hun havde skiftet den snavsede ble, opdagede hun, at der ikke var flere rene bleer på puslebordet. De rene bleer lå ovre på bordet lidt væk fra puslebordet. Hun var meget forsigtig, da hun rakte ud efter den rene ble med den ene hånd. Som den gode mor hun var havde hun den anden hånd på baby for at sikre, at barnet ikke ville falde. Men barnet blev urolig og begyndte at sprælle og fik vredet sig fri af morens greb og faldt så på gulvet i alle forældres skrækscenarie.

Ifølge data om børneskader for aldersgruppen 0 til 4 år fra EU-skadesdatabasen, der omfatter brug af pusleborde, så er der omkring 5.500 mere alvorlige uheld om året i hele Europa. De fleste af disse uheld kræver et besøg på skadestuen.

Størstedelen af ​​skaderne skyldes fald fra puslebordet til gulvet. Disse hændelser opstår, når børnene ikke er fastgjort på bordet eller når barnet bliver overladt uden opsyn i et kort øjeblik. Lidt større babier, der kan bevæge sig mere aggressivt, er dem, der normalt er mest udsat.

Hvad skal man så kigge efter, når man køber sit puslebord?

Vælg et puslebord som kommer med en bred base for ekstra stabilitet, samt side- og frontpaneler, der er forhøjet. Du kan læse om pusleborde her. Du kan også overveje at købe en model med en sikkerhedsrem, der er nem at spænde om baby. Hvis du vælger et bord med sikkerhedsrem, bør du dog være påpasselig med ikke at lulle dig selv ind i en falsk følelese af sikkerhed. Sikkerhedsremme kan være rigtig gode, men baby vil stadig kunne vride sig fri af selen – det vigtigste er, at du hele tiden er opmærksom på baby.

Bordet bør have hyldeplads til alt det pusleudstyr, som I har brug for under bleskiftningen.

Tips til sikker brug af puslebordet

Glem ikke at sætte sikkerhedsremmene om baby hver gang du bruger puslebordet. Som nævnt foroven, så kan du dog stadig risikere, at dit barn vrider sig ud af stropperne, især hvis bæltet ikke er stærkt nok.

Sørg for at alt det udstyr, du har brug for, er indenfor rækkevidde og nemt at nå. Hvis du har brug for at forlade rummet et kort øjeblik, og der ikke er nogen til at tage sig af baby på puslebordet, har du ikke noget andet valg end at tage baby med dig – eller slet ikke forlade værelset alligevel!

Alternativt kan du vælge at skifte babys ble på på gulvet, men det anbefales ikke, da du kan risikere at overbelaste din ryg og dine knæ.

Overordnet set så er de mest populære typer af pusleborde som følger:

  1. Pusleborde af træ
  2. Puslekommoder med rigelig skuffeplads
  3. Vægmonterede pusleborde
  4. Sammenfoldelige modeller af pusleborde

Puslekommoder og -borde er nok de bedste valg, da bordene ikke er designet til at kunne foldes sammen på nogen måde. Derudover er de fleste af denne type af pusleborde fremstillet i stabilt træ, hvilket også er en klar fordel. Dette gælder især puslekommoder i træ, som typisk kan laves om til egentlige kommoder bagefter.

Sammenfoldelige udgaver kan være yderst praktiske, især hvis du er udfordret på pladsen derhjemme. Dog bør man undgå modellerne af plastik, da disse ofte ikke er særligt stærke. Vægmonterede pusleborde kan også være rigtigt gode, hvis man ikke har meget plads til rådighed. Her skal man bare være sikker på, at muren er stærk nok til at bære bordets vægt med baby på!

Babys sikkerhed må man aldrig gå på kompromis med!

Share.

Leave A Reply