Gode råd til dig, der skal skilles

0

Det er aldrig sjovt at skulle skilles. Mange oplever, at det føles som en form for nederlag. Det er de færreste, der indgår i et parforhold og bliver gift med et ønske om, at det ikke skal vare for evigt. Især når der er børn indblandet, bliver det en kompliceret sag. Med børn involveret vil man nemlig altid være en del af hinandens liv – også selvom man vælger at skilles. Men skilsmisser kan også være for det bedre. Det er i langt de fleste tilfælde bedre for børn at have to gode hjem frem for ét dårligt. Står du og skal skilles, kan du her få nogle gode råd til, hvordan du kommer bedst muligt igennem den hårde situation.

Det er ikke en afslutning – men en omlægning

Først og fremmest er det vigtigt at bearbejde de mange nye følelser på en god måde. En skilsmisse betyder ikke, at det er en afslutning på relationen – det er derimod en omlægning. Parforholdet siges farvel til, og nu skal det fælles forældreskab siges goddag til. Du vil føle dig bundet i to forskellige spor. Først er du i det bagudrettede spor, hvor du vil opleve, at du følelsesmæssigt skal bearbejde dit tab. Det kan enten være over, at parforholdet ikke lykkedes, skyldfølelsen over at forlade eller sorgen over at blive forladt. Men du vil også føle, at du befinder dig i det fremadrettede spor. Her skal du overveje samvær- og bopælsordninger, ny økonomi, flytning samt eventuel etablering af ny familie. Uanset hvad skal du huske på, at børnene har brug for ekstra omsorg og støtte i den nye tid.

Få hjælp fra en tredjepart til det praktiske

Forældremyndighed, separation, skilsmisse, ægtefællebidrag, beslutningen om, hvem der skal blive boende i det tidligere fælles hjem, kommunikation til realkreditinstitution og bank, bodelingsproces – listen er lang, når det kommer til praktiske gøremål. Det kan virke uoverskueligt at komme igennem, og er der mange uenigheder blandt parterne, kan det hurtigt blive en grim sag. Her kan du med fordel drage nytte af en advokat, der kan rådgive i skilsmisse- og familieret. Det gør Advokatfirmaet Lone Horup eksempelvis, som du kan bruge til den svære tid. Der kan være mange grunde til, at samarbejdet mellem den gamle partner er svær såsom utroskab, anstrengt økonomi, misbrug, manglende støtte fra netværk eller hus, som ikke kan sælges.

Du er rollemodel for dine børn – også i hårde situationer

Man kan hurtigt blive grebet i, hvad der føles som kampens hede. Men det er ekstremt vigtigt at huske på, at du som forælder altid fungerer som rollemodel for dine børn. Viser du, at du kan tage godt hånd om dine livskriser, skaber du et trygt fundament for dine børn. Derfor skal du tage ansvar for, at et godt relationelt miljø skabes.

Share.

Leave A Reply