Forsikring af dyre møbler og andet indbo

0

Hos de fleste forsikringsselskaber vælger kunden en indbosum, som er et skøn over, hvor meget værdien af indboet er værd. Det er samtidig en overgrænse for, hvor meget selskabet udbetaler i erstatning, hvis uheldet skulle være ude og huset bliver tømt for værdier.

Så det siger sig selv, at hvis man er den lykkelige ejer af dyre møbler, lamper, malerier eller andet, er det en god ide at sørge for, at indbosummen er tilstrækkeligt høj.

Hvis enkeltgenstandene har været meget dyre, er det imidlertid ikke sikkert, at det er tilstrækkeligt, hvis man vil være sikker på at få erstattet den fulde værdi af møblet.

Det er standard hos forsikringsselskaberne, at der er en begrænsning på erstatningen af enkeltgenstande. Det fremgår konkret af forsikringsbetingelserne. Ejer man meget dyre enkeltgenstande skal der betales ekstra for at have dem fuldt forsikret. Da møbler og lamper af bestemte designere er eftertragtede blandt indbrudstyve, er man som ejer i en særlig risikogruppe, og det kan godt betale sig at sørge for at være forsikret rigtigt.

Via forhandlerne af de dyre møbler og lamper er ofte muligt at tegne en særlig forsikring for den enkelte genstand. Det kan være tilstrækkeligt i det enkelte tilfælde, men i det lange løb kan det også vise sig at være en alt for dyr løsning.

Det er en god tommelfingerregel, at det kan betale sig at samle sine forsikringer hos et enkelt selskab. Det giver ganske enkelt selskabet mulighed for at tilbyde den bedste pris.

Ud over de tiltag, som producenter af for eksempel designerlamper gør for at sikre en effektiv mærkning af deres produkter, kan man selv sørge for at mærke gentandende yderligere, fx ved DNA-mærkning. Ud over at det øger sandsynligheden for at genstandene kan genfindes, tilbyder mange forsikringsselskaber i de tilfælde en lavere pris for forsikringen.

Det kræver dog en dialog med selskabet forinden, hvor selskabet oplyses om værdien af de enkelte genstande og de tiltag, der er gjort for at sikre en effektiv mærkning. Skal man også være sikker på, at den pris, man betaler for forsikringerne, er rimelig, vil det kræve en dialog med flere selskaber.

Det kan være en tidskrævende proces, hvis man skal gøre det selv. Tidsforbruget kan dog nedbringes markant, hvis man bruger et af de sammenligningsværktøjer, som findes på internettet. Ved at klikke her er det muligt at indtaste oplysninger om husstanden og værdien af designermøbler mv. og modtage sammenlignelige tilbud fra forsikringsselskaberne, som tager højde for de særlige værdier, man måtte have. Det er nemt, hurtigt og gratis.

 

Share.

Leave A Reply