Forbilledlig tandlæge på Østerbro

0

Der er mange situationer i livet, hvor vi har brug for assistance fra fagfolk. Det gælder både, når taget skal repareres eller når bilens karburator skal udskiftes. Her kan vi som regel tage en smule afslappet på tingene. Helt anderledes forholder det sig, hvis vi skal have efterset en prostata, eller repareret tænderne. Her kommer det tæt på, og vi har i langt større grad brug for at have tillid til den fagperson, der så at sige har vores helbred i hænderne.

Et godt eksempel er tandlægen, som mange frygter at skulle besøge. Her kræves der ikke alene en fagligt dygtig tandlæge, men også et menneske, der kan berolige og håndtere den frygt, der ofte er helt ubegrundet og irrationel. En god portion menneskekendskab, psykologi og pædagogik er nødvendige egenskaber hos en god tandlæge. Et godt eksempel er tandlægerne De 5 smil, som har til huse på Østerbro, Hans Knudsens Plads 2, 2100 København Ø. De har også en hjemmeside her, hvor du kan se mere om husets specialer. Det, der kendetegner disse tandlæger på Østerbro, er netop den venlige og menneskelige tilgang, som gør tandlægebesøget tåleligt, selv for personer med udpræget tandlægeskræk.

Snyd tandlægen og hold dine tænder i topform

Selvfølgelig bør du følge de halvårlige tandlægecheck, for de koster ikke alverden, og er normalt helt ”ufarlige”. En tandrensning og et hurtigt eftersyn er som regel alt, der skal til, og efter 10 minutter kan du være ude ad døren igen. Ideen med disse eftersyn er jo, at eventuelle problemer kan fanges i tide og håndteres, så de ikke udvikler sig til egentlige problemer, der kræver boremaskiner og ”knibetænger”.

Det vigtigste er dog næsten, at du selv gør hjemmearbejdet godt nok, og her taler vi selvfølgelig først og fremmest om tandbørstningen. Børst tænder mindst et par gange om dagen, og det er særlig vigtigt før sengetid. Årsagen er, at kroppens egen produktion af spyt har en tandrensende og beskyttende effekt, men den aftager, mens man sover. Her får bakterierne med andre ord frit spil, og derfor skal de helst være effektivt bekæmpede forinden. Der findes mange teknikker til tandbørstning, men hovedsagen er, at du løbende får fjernet madrester og belægninger. De fleste tandlæger anbefaler i dag elektriske tandbørster, fordi de ganske enkelt er både mere effektive og skånsomme mod tænder og tandkød. Elektriske tandbørster er heldigvis kommet ned i pris i takt med populariteten, så det er en overvejelse værd.

Også tandtråd anbefales af de fleste tandlæger, og med god grund. Tandtråden kan nemlig få bugt med de madrester, der gemmer sig i sprækker og hulrum mellem tænderne. Hvis du ikke tidligere har brugt tandtråd, skal du være opmærksom på, at tandkødet godt kan bløde en smule de første gange. Det er helt normalt og ganske ufarligt. Efterhånden som tandkødet vænner sig til processen, ville dette problem gradvist forsvinde.

God tandhygiejne er ikke kun for din egen skyld

Tandbørstning og brug af tandtråd sker naturligvis først og fremmest med henblik på at holde tænderne rene og i topform, men det er også en del af almindelig hygiejne af hensyn til omgivelserne. Madrester mellem tænderne er ikke just befordrende for at indlede en samtale, og selv usynlige reminiscenser fra måltidet kan i løbet af kort tid gå i forrådnelse og medføre dårlige ånde.

Mange tandlæger er fleksible, hvis tænderne pludselig gør ondt

Som regel opstår problemer med tænderne ikke fra den ene dag til den anden, så både tandlæger og patienter i generelt bedst tjent med, at tandlægebesøgene planlægges på forhånd. Der kan dog opstå akutte situationer, hvor en tand pludselig knækker eller der af andre årsager opstår stærke smerter. Tandpine kan i slemme tilfælde være næste ulidelig, og så er det godt med en fleksibel tandlæge. Der er stor forskel på tandlægerne, men bruger du førnævnte tandlæge på Østerbro, er der i hvert fald hjælp at hente: Fra mandag til lørdag er der altid et akut beredskab klar, hvis uheldet er ude.

Share.

Leave A Reply