Få råd til meget mere

0

Mange af os har sikkert fulgt lidt med i TV-dokumentaren Luksus-fælden, som viser en masse grelle tilfælde af overforbrug og forkert styring af privatøkonomien, men mange af os falder faktisk også i fælderne, om end det måske ikke er så åbenlyst. Læs med og få et par eksempler på, hvordan du måske kan få langt mere luft i økonomien, end du har i øjeblikket.

Take Away er en nem, men meget dyr løsning

Vi er så utrolig fortravlede, og turen forbi burgerbaren eller pizzeriaet ligger lige for, hvis tidsplanen skrider. Det smager jo udmærket og ungerne er glade, så hvori består problemet? Problemet er, at et måltid for en familie med 2-3 børn meget hurtigt løber op i 4-500 kroner. Hvis de lette løsninger bliver gentaget for ofte, kan det virkelig mærkes på pengepungen. Regn selv på tallene og se, hvad din familie bruger på månedsbasis på take away.

Overvej at skifte solferien ud med et billigere alternativ

Mange betragter i dag ferien sydpå som en menneskeret, men selv den billigste charterferie trækker tænder ud i budgettet, hvis hele familien er afsted en uge eller 14 dage. Det er lækkert, men overvej variationen med for eksempel et ophold på et af de mange gode danske ferieresorts. Et godt bud er for eksempel Dayz.dk, hvor det både er muligt at booke et weekendophold eller en længere ferie. Der er altid et hav af aktiviteter for både børn og voksne. Det er selvfølgelig ikke gratis, men bestemt en billigere ferieform end en rejse til udlandet. Se mere på Dayz.dk, hvis det har vakt din interesse.

Kør længere på literen og spar flerdobbelt

Det er ikke nogen hemmelighed, at de lidt ældre og større biler brandbeskattes i Danmark. Dels er brændstofudgifterne skyhøje og de grønne afgifter er også meget dyre for større biler. Hvis du og din familie kører rundt i en lidt ældre og større bil, kan der være endog rigtig mange penge at spare ved at skifte til en lille ny brændstoføkonomisk model. Så måske skal din nye bil være en Suzuki, Kia eller en anden nyere modeller, som alle kører endog rigtig langt på literen og giver en besparelse på flere tusinde kroner om året i grønne afgifter.

Gennemgå lån og forsikringer

Førhen var det næsten en umulig opgave at sammenligne bankbetingelser og forsikringsvilkår. I dag er der fri adgang til en lang række sammenligningstjenester på nettet, så det er let at få et overblik over, hvor det er billigst. Gør det til en vane at tjekke det hele igennem en gang om året. Der kan være tusindvis af kroner at spare, og besparelsen er skattefri.

Skær ned på strømforbruget

Energipriserne går kun en vej, og det er op. Strømmen koster i dag langt mere end for blot få år siden, og der er dermed betydeligt flere besparelser at hente ved at tænke energirigtigt. Skift de gamle glødelamper ud med nye LED-pærer, få fornyet hjemmets hvidevarer til energirigtige modeller, og undgå at alt for mange apparater står på stand by dagen lang. Der kan være tusindvis af kroner at spare hvert eneste år.

 

Share.

Leave A Reply