Få et smukt og glansfuldt hår

0

Der er ikke noget så flot som et fyldigt, lækkert hår, som udstråler sundhed, og som er nemt at sætte. Men det er ikke altid nemt at opnå det perfekte resultat.

Behandl dit hår efter type
Der er langt hår, kort hår, glat hår, krøllet hår, lyst hår, mørkt hår… Og så er der sundt, livligt hår og mat, spaltet hår. De fleste drømmer om en hårpragt, der smyger sig smukt og blødt omkring ens ansigt, samtidig med at det er luftigt og velduftende. Det kræver lidt arbejde, men resultatet er beundringsværdigt. Husk altid at vælge dine hårprodukter efter, hvilken type hår, du har. Har du for eksempel fint og sart hår, skal du ikke bruge den samme som ved fedtet og mat hår. Hvilken hårtype der passer til hvad, står som regel på forsiden af hårproduktet. Du kan finde det hårprodukt, der passer dig bedst hos Shampoo World.

Hvordan beskadiges håret?
Der er utroligt mange faktorer, som griber ind i dit hårs trivsel. Man vil gerne være smart og smuk, og mange mennesker bruger netop deres hår til at fremhæve deres skønhed. Nogle går til frisøren og får farvet håret, mens andre tyer til krøller eller såkaldte bølger i håret. Men dette er en af dit hårs værste fjender. For en farvning ser ikke smart ud, hvis man begynder at kunne se ens egen farve vokse ud i hårbunden. Og det sker selvfølgelig, hvis man ikke får det farvet igen efter cirka seks uger. Det er her, den onde cirkel starter, for lader man håret farve igen, slider man voldsomt på især spidserne. Prøv at tænke på langt hår, der hænger ned ad ryggen på en. Hvis sådan et hår har været farvet gennem længere tid, måske nogle år, har det fået utallige farvninger i dets levetid. Det er også en god idé at beskytte håret, når du solbader, og når du tager bad/vasker hår. Solens UV-stråler har betydning for dit hårs glans, og hvis du udsætter det for solstrålerne, bliver glansen simpelthen brændt af. Med hensyn til hårvask anbefales det at undgå alt for varme bade – eller at slutte af med at skylle håret i koldt vand.

Plej og forebyg
Hvis dit hår har været udsat for megen slid, er det en god idé at få klippet et godt stykke af spidserne. Spidserne har en tendens til at spalte, hvis der er gået for lang tid siden sidste klipning. Når det så er gjort, bør du tage en hårkur. En hårkur kan du enten få hos frisøren, eller du kan give dig selv en derhjemme. Hårkuren skal passe til din hårtype og skal ikke bruges i toppen af håret, kun i spidser og længder. Sørg for at skylle kuren ordentlig ud af håret, og pas på ikke at bruge hårkuren for tit men cirka hver 2.-4. uge.

Vigtigt med balsam
Hver gang du vasker hår, anbefales det at slutte af med at give dit hår fugt med en god balsam. En balsam beskytter dit hår for slid, og du vil opdage, at dit hår bliver meget nemmere at rede ud efter vask. Det er en god idé at lade balsammen sidde i håret et par minutter, inden du skyller det ud, så de gode egenskaber kan nå at trænge ind i hårstråene. Sørg for at skylle det godt bagefter.

Share.

Leave A Reply