Få den rigtige stil til studenterugen

0

Gennem de 3 år gymnasietiden som regel varer, er det de færreste gymnasieelever, der ikke tænker på studenterugen og dens forløb. Studenterugen er en helt særlig uge, hvor 3 års hårdt arbejde på skolebænken endelig får sin forløsning.

I Danmark er der en række forskellige traditioner forbundet med studenterugen. De unge nyudklækkede studenter skal have en studenterhue sat på hovedet efter deres afsluttende eksamen, de fleste afholder den klassiske studentergilde, hvor familie og venner inviteres og mange gymnasieklasser tager på studenterkørsel for at se, hvor hinanden bor. Studenterugen er en stor fest fyldt med særlige begivenheder. Én ting, man bestemt ikke må gå ned på, når der står fest og farver på programmet, er påklædning.

 

Tradition med hvidt tøj

En af de ældste traditioner forbundet med studenterugen er, at de nyudklækkede studenter skal have en studenterhue på. Huerne har forskellige farver alt efter, hvilken type student der er tale om. Den klassiske STX student har eksempelvis en rød studenterhue, hvorimod handelsstudenter har en blå hue.

Det er en tradition, at studenterne – og i særdeleshed pigerne – skal have hvidt tøj på, når de bliver studenter. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilket tøj du bestemmer dig for til din studentertid. Studentertiden foregå om sommeren, hvorfor de fleste har brune ben og sommerglød i kinderne. Farven hvid er derfor ikke alene et godt valg, fordi den passer godt til den hvide og røde/blå studenterhue. Der er dog ingen regler om, at alt tøjet skal være hvidt. Du kan derfor nemt pifte dit outfit op med forskellige accessoires ved at klikke her. Selvom studenterugen er en klassisk tradition, gør det bestemt ikke noget, at du skiller dig lidt ud og prøver nye ting af. Det er netop dét, ungdomstiden er til for.

 

Studentervogn med stil

Hvis du ønsker at blive student med stil, er det dog ikke alene dine egne outfits, du skal tænke over. En vigtig del af studenterugen er den helt særlige studenterkørsel, hvor en hel flok unge studenter kører fra hjem til hjem. Følg linket her og se mere om studenterkørsel. Det er en tradition, at studenter pynter lastbilen med blomster, grene og sjove skilte. Det handler nemlig om at have den vildeste lastbil, som får flest biler til at dytte. Mange gymnasieklasser aftaler derfor forud for studenterkørslen at samles og male forskellige lagner eller lignende med sjove udtryk og kampråb. Dette er uden tvivl med til at give dig og dine medstuderende en studentervogn med stil.

Det er dog ikke kun udvendigt, at jeres studentervogn skal spille maks. Det er nemlig mindst ligeså vigtigt, at jeres studentervogn har alt, hvad I ønsker indvendigt. Det kan være alt fra øl, musikanlæg og gode siddepladser. Det er kun fantasien og drømmene, der sætter grænserne for, hvordan netop jeres studentervogn skal se ud. Hvis du ikke tilhører en af de kreative klasser på gymnasiet, finder du masser af inspiration på nettet fra tidligere studentervogne. Lad jer inspirere og sammensæt den fedeste studentervogn – til den fedeste studenteruge.

 

Share.

Leave A Reply