Det kan du gøre, når økonomien brænder på

0

Det er ikke sjovt at ende i økonomiske problemer – hverken for dig eller din familie. Brænder økonomien på, kan du vælge at ignorere det eller skride til handling. Vælger du den første mulighed, risikerer du, at problemerne bliver så alvorlige, at du kan blive tvunget til at gå fra hus og hjem.

At gøre ingenting er det værste, du kan gøre

Det værste du kan gøre er at gøre ingenting, hvis du har problemer med din privatøkonomi. Det er generelt en god idé at tage hånd om problemerne i opløbet, så man kan komme problemerne til livs, før de udvikler sig yderligere.

Får du tilsendt rykkergebyr efter rykkergebyr, og smider du blot brevene i skraldespanden, så løser du ingenting. Det vil umiddelbart være en nem løsning, men det vil næppe gøre dig mindre presset.

Luksusfælden på TV3 har efterhånden givet seerne mange eksempler på, hvor galt det kan gå, hvis man løber fra sit ansvar i stedet for at gøre noget aktivt for at forbedre situationen.

Aftal et møde med din bankrådgiver hurtigst muligt

Såfremt det er gået op for dig, at du ikke kan løse dine økonomiske udfordringer på egen hånd, kan du aftale et møde med din bankrådgiver. Det bør du gøre så hurtigt som muligt, så du og din bankrådgiver i fællesskab kan lægge en strategi for, hvordan du kommer tilbage på rette spor.

Din bankrådgiver vil kunne give dig en masse brugbare redskaber, så du kan tage kontrollen over din privatøkonomi. Du kan bl.a. blive vejledt i, hvordan du lægger et budget, der skal danne rammerne for din fremtidige økonomi.

Finansiér dine udgifter med et lån

Rækker din indtægt ikke til at dække alle dine udgifter, kan du finansiere de resterende udgifter med et lån. Det er naturligvis ikke en løsning, du bør vælge hver måned, da du skal betale renter og andre låneomkostninger.
Mangler der penge til at finansiere huslejen, varmeregningen eller forsikringsregningen, kan du låne penge til formålet. Det er mere eller mindre valgfrit, hvor mange penge du vil låne, og hvor længe du vil afdrage på lånet. Det er dog ikke anbefalelsesværdigt at låne flere penge, end man har brug for.

Det er på nettet, at du kan læse om dine lånemuligheder, og her kan du ansøge om at låne penge. Der er ikke særligt meget at tage fejl af, da låneprocessen blot omfatter en række simple trin.

Tænk rationelt og undgå at gøre noget forhastet

Er økonomien begyndt at brænde på, kan du risikere at opleve søvnbesvær og svedture. Selvom det kan være hårdt, er det alfa omega, at du fortsat tænker rationelt og undgår at gøre noget forhastet. Selvom din økonomi ser sort ud i øjeblikket, er det ikke ensbetydende med, at du straks skal sælge din bil og alle dine øvrige værdier.

Skal du undgå at gøre noget forhastet, vil det være en fordel, hvis du ikke står alene med dit problem. Kan du søge støtte i din udkårne, mor eller kollega, kan det hjælpe dig med at overvinde dine økonomiske problemer.

Share.

Leave A Reply