Derfor kan det være attraktivt at leje en lejlighed

0

Du har besluttet dig for at flytte i lejlighed, men bliver nu i tvivl om, hvorvidt du helst vil eje eller leje en lejlighed…. Det er et dilemma, som du måske skal have kompetent hjælp til at løse.

I dag er der rigtig mange danskere, som bor til leje, da ikke alle har mulighed for (eller lyst) til at købe en bolig. Det er altid en god idé at overveje forskellige muligheder, før man tager en endegyldig beslutning. I blogindlægget kan du læse om, hvorfor det kan være attraktivt at leje en lejlighed frem for at købe den.

1.      Ingen udgifter til vedligeholdelse

Den første store fordel ved at bo til leje består i, at man ikke skal afholde udgifter til løbende vedligeholdelse. Det er nemlig udlejerens ansvar at sørge for, at alt fungerer, som det skal. Går vaskemaskinen, opvaskemaskinen, tørretumbleren eller bruseren i stykker, så skal du blot tage kontakt til udlejeren, som har pligt til at ordne det hurtigst muligt. Der er en helt naturlig forventning om, at du behandler ejendommens maskiner og inventar med respekt.

2.      Du kan søge boligstøtte

I princippet kan alle danskere søge boligstøtte, men det er ikke alle, der lever op til de aktuelle krav for at blive godkendt. Det er først og fremmest et krav, at du bor til leje, da boligejere som udgangspunkt ikke kan få udbetalt boligstøtte.

Det er din indkomst og evt. formue, som afgør, om du kan få boligstøtte – og hvor meget du i så fald kan få. Du kan beregne din boligstøtte på nettet, hvis du er interesseret i at vide, hvor meget du kan få i støtte. Langt de fleste studerende har mulighed for at få boligsikring, så hvis du er under uddannelse og dermed har en lav indkomst, bør du sende en ansøgning.

3.      Du skal ikke bekymre dig om prisudviklingen

Som lejer slipper du for at bekymre dig om prisudviklingen på boligmarkedet, da du ikke kommer til at lide et økonomisk tab uanset hvad. Du skal blot sørge for at betale den månedlige husleje og overlade de eventuelle bekymringer til udlejeren – ejeren af lejligheden.

4.      Du slipper for at låne penge

En fjerde fordel ved at leje en lejlighed er, at du som udgangspunkt ikke skal låne penge i banken eller hos en låneudbyder. Du skal blot skrabe penge sammen til depositum og desuden have penge til at betale husleje hver måned. Ønsker du ikke at sætte dig i gæld, så lej en lejlighed. Er du klar til at flytte, se mere her og find lejligheder til leje.

 

Share.

Leave A Reply