Beroligende boheme: Sådan indretter du et afstressende hjem

0

Se her, hvordan du indretter dit hjem med tekstiler, rejsefund og loppeartikler, så du kan nyde en afslappende boheme-stemning i hjemmet.

Boheme-livet handlet i høj grad om at slappe af og nyde tilværelsen uden at have for mange regler eller begrænsninger, der definerer hverdagen. Boheme-livsstilen er kunstnerisk og i trit med naturen.

Denne særlige livsstil kan sagtens smitte af på den måde, du indretter dig på. Det får du et par gode råd til, hvordan du gør, herunder.

Boheme handler om at tage det roligt

Boheme handler om at tage det stille og roligt uden at stresse for meget. Pynt dit hjem med rejsefund, der får dine tanker hen mod tider, hvor du virkelig har stresset af. Samtidig får du lidt sydlandsk stemning ind i dit hjem. Kombinerer du dette med smukke tekstiler, varmt lys fra både olielamper og stearinlys samt et mix af forskellige farver, hjælper dig godt på vej til dit nye liv som boheme – eller i hvert fald i boheme-omgivelser.

Indret også hyggehjørner, hvor du kan slappe af i en stor og komfortabel lænestol med et blødt tæppe. På den måde skaber du en hyggelig atmosfære, hvor der er plads til ro, og hvor du kan glide væk fra hverdagens trummerum.

Lad den analoge lyd fylde rummet

At være boheme handler ikke kun om at slappe af. Det handler også om at være tilfreds med, hvad man har, og gå imod forbrugssamfundet, hvor man ikke er tilfreds, før man har købt sit næste store anlæg, den nyeste iPhone og den dyreste bil står parkeret i garagen.

Derfor kan det også være rart at gå imod streaming-bølgen, hvor man ’overforbruger’ musik. Køb en gammel pladespiller, hvor du kan spille musik fra. Du kan også købe en ny. Eksempelvis en Rega Planar 3. Det giver ligeledes en indre ro at høre en plade i fuld længde. Som et helstøbt værk.

Dæmp belysningen

Brug lanterner, petroleumslamper og lysestager til at få den helt rigtige stemning ind i hjemmet. Sæt det over hele dit hjem, så du kan nyde den afslappende, knitrende og orientalske stemning, det giver.

Læg også tæpper på gulvet. Især ryatæpper og kelimtæpper er populære, hvis du gerne vil have en boheme-stemning i lejligheden.

Du kan også sagtens hænge dine pæne kjoler og tøj ud som pynt. Det må gerne være synligt, så længe det ikke ligger og flyder over hele din lejlighed. Udover at det bidrager til at gøre stemningen mere hyggelig, så gør du også dit hjem mere personligt, hvis der er en smule organiseret rod.

 

Share.

Leave A Reply