Bange for at få en vinterdepression? Sådan undgår du det!

0

Tusindvis af danskere bliver hver vinter ramt af en depression – en såkaldt vinterdepression. Denne depression kan have alvorlige konsekvenser og er uden tvivl med til at ødelægge livsglæden for mange. Dog er der heldigvis en række tiltag du kan gøre brug af, hvis du gerne vil minimere risikoen for at få en vinterdepression.

Rejs mod Syden – for eksempel Caribien

En af de mest effektive metoder til at undgå en vinterdepression er uden tvivl sol og varme. Derfor kan det godt betale sig at rejse et sted hen, hvor solen står højt på himlen. Caribien kunne for eksempel være et godt bud – Læs mere øen her.

Caribien tilbyder alt, hvad du drømmer om på en grå dansk vinterdag. I Caribien kan du uden tvivl slappe af og bare nyde tilværelsen. Caribien er i løbet af de seneste par år blevet et meget populært rejsemål – og med ganske god grund. Maden, kulturen og klimaet er nemlig yderst komfortabelt, hvorfor det i den grad anbefales til dig, der gerne vil undgå en vinterdepression. Mange betegner faktisk øen som paradis på jord. Om det er sandt må du selv finde ud af.

carib

Ophold dig så meget i solen som muligt

Det er en super god ide, hvis du opholder dig så meget i solen som muligt – også selvom det er vinter. Tag plads ved vinduet, hvor solen skinner ind. Tag din frokost med udenfor og nyd solen i fulde drag. Gå en tur i solskin, når du har fri for arbejde eller i weekenden. Vinterdepression kommer tit og ofte af, at du opholder dig for meget i mørke. Derfor skal du opsøge lyset!

Motion er uhyre vigtigt

En anden og billigere metode til at undgå en vinterdepression, er motion. Når du dyrker motion, frigiver din hjerne en række endorfiner som har den virkning, at de får dig i bedre humør. Og som du nok ved er et godt humør med til at mindske risikoen for en depression.

Der er ingen motionsformer som er bedre end andre. Det handler bare om at få pulsen op og få dig rørt. Mere skal der faktisk ikke til.

Share.

Leave A Reply