5 facts om parfume

0

Parfume er et must for enhver kvinde. Det benyttes af flere milliarder kvinder hver eneste dag, på hvert eneste tidspunkt, kloden rundt. Vi præsenterer her fem facts om parfume, som gør dig klogere på duftens verden.

1. Parfume får dig til at føle dig bedre tilpas.

Videnskabelige undersøgelser har vist at der er sammenhæng mellem dufte og følelser. Så når du pifter lidt parfume ud af flakonen, kan du rent faktisk komme i bedre humør. Det kan måske hænge sammen med, at parfumen giver os et selvtillidsboost – og dermed gør, at vi føler os bedre tilpas.

2. Historie

Parfume stammer helt tilbage fra Bibelen, hvor de tre vise mænd gav røgelse og myrra til jesubarnet. Det siges at grækerne herefter var de første tl at gøre parfumen til flydende form. Dog er de traditionelle parfumer meget anderledes end de parfumer vi bruger i dag. Hvor parfumerne før i tiden var en blanding af duftende pulver og tunge olier, er de parfumer vi kender i dag fremstillet af syntetiske duftolier, hvilket giver mulighed for duftkombinationer som ikke findes i naturen.

3. Brands

Der findes nu flere tusinde parfumebrands – så der skulle være nok at vælge imellem. Nogle firmaer er helt nye, såsom mens andre daterer helt tilbage til 70’erne, såsom det klassiske brand, Giorgio Armani.

4. Eau de … ?

Når du køber parfume kan de som regel fås i flere forskellige varianter – og priser. Men hvorfor? Jo – fordi de prissættes efter deres indhold af æteriske olier.

1. Eau de Cologne (ca. 3% æteriske olier)
2. Eau de Toilette (ca. 5% æteriske olier)
3. Eau de Parfume (ca. 15% æteriske olier)

5. Duftnoter

Parfume er opbygget af forskellige duftnoter, som tilsammen resulterer i en unik duft over tid. Når du først snuser til parfumen, opfanger din næse topnoterne, som kan duftes netop som parfumen påføres, men som fordamper efter kort tid. Herefter tager hjertenoterne over. Slutteligt kan bundnoterne duftes. Det er de mest dominerende og vedholdende duftstoffer, som først aktiveres en halv time efter at at duften er påført.

 

Share.

Leave A Reply