5 danske designklassikere til dit hjem

0

Firmaet “Architectmade” har genskabt en række klassiske designobjekter og figurer. Se her hvilke.

Der findes et væld af klassiske danske design, som kan pryde dit hjem. Vi kender alle de klassiske lamper og stole såsom Wegners Y-stol og PH’s pendel lamper.  Men der findes også en række mindre klassiske designobjekter – for eksempel kan du hos Luxoliving.dk få en række søde figurer fra nogle af de mest anerkendte danske designere – genskabt af firmaet “Architectmade”. Firmaet har til manges glæde sat en række klassiskere I produktion igen – fra de danske designere Paul Anker, Kristian Vedel og Hans Bølling.

Paul Ankers Owl

Owl blev oprindeligt lanceret i 1960. Den reproduceres nu som i dansk egetræ, mens øjnene er lavet i wenge træ. Den 18 centimeter høje ugles hoved er fastgjort med en magnet, hvilket gør at dens hoved kan vippes og drejes i alle retninger.

owl

Kristian Vedels Bird
Den meget udtryksfulde Bird har været at finde i dagligstuer rundt omkring i verden siden 1959. Ligesom Paul Ankers owl, kan fuglens hoved vippes og drejes, således at fuglens udtryk kan skifte fra nysgerrig til glad, undrende eller trist. Den fås i én træsort, men i to forskellige farver –  massiv eg og røget eg. Den findes i 3 forskellige størrelser – lille (6,5 cm), stor (12 cm) og buttet (12 cm).
birds
Hans Bøllings Duck & Duckling
Den lille andefamilie, Duck & Duckling, stammer ligeledes tilbage fra 1959. De er håndlavet i teaktræ og findes i to størrelser – som and (18 cm) og som ælling (9 cm).
duck and duckling
Hans Bøllings Strit
Ligesom Duck & Duckling er Strit oprindeligt produceret af Hans Bølling. Dette design går dog endnu længere tilbage – til 1953. Strit er håndlavet i bøg/teak træ og er bevægelig. Som ved nåde Owl og Bird har Strit mulighed for at dreje hovedet. Hans overkrop og arme er ligeledes bevægelige. Strit fås i en enkelt størrelse – 12,5 cm.
strit
Hans Bøllings Optimist og Pessimist
Endnu en designklassiker fra Hans Bølling. Hans Bølling skabte de to figurer efter at være blevet inspireret af sine kolleger, der var som nat og dag, yin yang, komplette modsætninger. De er lavet i teak og fås i to modeller – optimisten med et glad smil og lyst kaninpels som hår, og pessimisten med en surmule og sort kaninpels som hår.
optimist og pessimist
Share.

Leave A Reply