4 vigtige ting når du vælger a-kasse

0

Hvis du er på udkig efter din første eller en ny a-kasse, er du nok hurtigt blevet klar over, at der er et hav af muligheder.

De kan være svære at skelne imellem, og man kan jo spørge sig selv, hvor stor forskel der i virkeligheden er. Men rent faktisk kan dit valg af a-kasse have stor betydning, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs.

A-kasserne er din økonomiske sikring, hvis du skulle blive ledig på arbejdsmarkedet, eller hvis du for nyligt er færdiguddannet og ikke kan få job. For at du kan få dagpenge af a-kassen fremfor kontanthjælp, kræver det typisk, at du har været medlem i mindst 12 måneder. Så det er måske tide, at du får valgt den rette – det er trods alt klogest i længden.

Men hvad skal du så helt præcist kigge på samt overveje, hvis du vælger a-kasse? Du tænker måske, at prisen er det vigtigste? Men sådan er det faktisk ikke. Her er der samlet fire af de vigtigste ting, som du bør overveje, så du kan træffe det rigtige og vigtige valg.

Branchekendskab

Prisen er netop ikke den afgørende faktor. Faktisk tværtimod eftersom konkurrence for a-kasserne er hård, hvilket har gjort priserne meget lave og næsten ens. Derimod så kan lønsikring være et godt sted at starte.

A-kassens kendskab til netop din branche er essentielt, hvis du ønsker god vejledning. Eksempelvis vil en a-kasse med dybdegående kendskab til dit erhverv være god til at hjælpe med ansøgninger, CV samt hvordan man eventuelt håndterer jobsamtalen bedst.

Desuden findes der også tværfaglige a-kasser, som har fokus på og kendskab til mange brancher. Disse tværfaglige a-kasser er især god støtte, hvis du planlægger et karriereskifte eller lignende. Bare se her.

Medlemsfordele

Forskellige a-kasser har forskellige tilbud til rådighed. Nogle har massere af tilbud målrettet studerende for at lokke dem indenfor som medlem. Derudover er der mange a-kasser, der tilbyder kurser, seminarer og lignende for at give dig mulighed for at forbedre dine kompetencer. Så er to a-kasser dybest set ens, kan du med fordel vælge den, som har mest at tilbyde på den konto.

Størrelse på a-kassen

Hvor mange medlemmer din a-kasse har kan desuden også være en god indikator for, hvor god en a-kasse det er. Eftersom det er nemt, hurtigt og overkommeligt at skifte a-kasser, har markedet udviklet sig sådan, at de største a-kasser målt på medlemstal typisk også er ret dygtige.

Eftersom de er ret ens, skal der ikke mange dårlige oplevelser med ens nuværende a-kasse til for, at man skifter. Så medlemstallet må meget gerne være højt.

Lønsikring

Lønsikring er et tilkøb, som de fleste a-kasser tilbyder dig, hvilket sikrer en relativt stor del af din løn, hvis du skulle blive arbejdsløs. Det koster et mindre månedligt beløb, men det kan være en god investering, hvis du kunne gå hen at blive fyret indenfor en overskuelig fremtid.

Share.

Leave A Reply