4 gode råd: Bliv bedre til at tage modelbilleder

0

Det kamera, der sidder i en moderne mobiltelefon, er ved at være lige så godt som et kompakt kamera. Det kræver dog stadig, at du tænker som en fotograf, hvis du vil have det perfekte modelbillede i hus. Vi guider.

Er du i tvivl om, hvilken mobil der har det bedste kamera? Så se priser og bedømmelser af telefoner her.

#1: Lær lyset at kende

Som fotograf er lyset din bedste ven, hvis du vil tage gode billeder. Det er også din værste fjende, hvis ikke du bruger det rigtigt. Faktisk er lyset altafgørende, hvis du vil gøre dg forhåbninger om at tage et godt billede. De første to timer om morgenen og de første to timer, inden solen går ned, er ofte der, du har de bedste muligheder for at få den bedste kombination af lys og skygger. De er svære at opnå, hvis det er højlys dag. Jo bedre, du kender lyset, jo flottere billeder vil du få.

#2: Du skal aldrig zoome digitalt

Hvis du skal skyde gode billeder, bør du aldrig anvende den digitale zoom. Skal der zoomes, er det kun den optiske zoom, du må gøre brug af. Det er der ikke som standard i en mobiltelefon, hvorfor du skal investere i ekstraudstyr, hvis du vil zoome. Heldigvis er der sjældent behov for det, når du skyder modelfotos.

#3: Find det helt rigtige perspektiv

Det er ikke nemt at finde det perspektiv, der er bedst til det billede, du skal tage. Bevæg dig rundt, gå ned i knæ og undersøg, hvad der fungerer. Motiverne kommer ikke til dig; du er nødt til at opsøge dem og ramme rigtigt. Derfor ser du heller ikke en fotograf stå stille. De er der, hvor perspektivet er rigtigt – for i bund og grund, er det perspektivet, der skaber motivet.

#4: Lær at redigere i dine billeder

At tage billedet er én ting – der skal mere til at få et godt resultat. Redigeringen alene kan ikke skabe et flot billede, men det kan forbedre og understøtte et eksisterende. Der findes adskillige billedredigeringsprogrammer, du kan hente til din telefon eller computer. Nogle er gratis, mens andre koster penge.

Det er vigtigt, at du redigerer dine billeder, når du har taget dem, hvis du vil sikre, at du får det bedste ud af dem. Det kan tage noget tid at blive bedre til, men der findes masser af apps på markedet, hvor du kan lære, hvordan du gør.

Share.

Leave A Reply