3 tips, før du tager på bilferie

0

Kan du forestille dig noget værre end en bilferie, hvor bilen pludselig ikke er så samarbejdsvillig mere? Nej, det kan nok være svært. Men hvert år er der flere hundrede danskere, der må udsætte feriehyggen, fordi bilen går i stykker eller pludselig trænger til et akut servicetjek. I artiklen her giver vi dig tre råd til, hvad du bør undersøge ved bilen, inden du starter motoren og kører afsted på din næste bilferie.

Tjekliste:

  1. Tjek mønstret i dine dæk

Kører du meget hver dag, slider du også meget på dine dæk. Det kan medføre, at dit mønster er nedslidt, og du kan derfor ikke lovligt køre på de europæiske veje. Bliver man stoppet med et nedslidt mønster, får man ikke lov til at køre videre. En sådan situation sætter en hurtig stopper for din bilferie, og man bliver helt sikkert også ret upopulær hos resten af familien.

  1. Husk havaritrekant og refleksveste

Hvis du skulle være så uheldig at gå i stå på en af de europæiske veje, skal du bruge din havaritrekant og iføre dig en refleksvest, så du kan signalere til andre kørende, at bilen holder stille, og du bevæger dig nær vejbanen. Glemmer du det, kan du risikere, at en anden bilist kører ind i dig, hvorfor der er større risiko for personskader. En havaritrekant og refleksvest er begge særdeles velegnede til at reflektere lyset fra modkørende biler, og du gør i langt højere grad andre bilister opmærksomme på dit uheld.

Foruden at nedsætte risikoen for påkørsel er det også påkrævet, at man kører med havaritrekant og refleksveste i bilen. Og har man ikke det, risikerer man at få en betragtelig bøde.

  1. Køb et biltjek

Selvom ovenstående råd er ganske konkrete og specifikke, er det også altid en god idé at få sin bil tjekket hos en fagmand. På den måde er man helt sikker på, at bilen fungerer, inden man bevæger sig ud på en omfattende bilferie. Med et biltjek gennemgår de nemlig de køretekniske forhold, og derudover giver de bilen en omgang bilpleje, hvilket gør den mere modstandsdygtig over for den lange og hårde tur. Så kan du også i højere grad læne dig tilbage uden bekymringer. Læs mere om biltjek og pleje på DITEC.

Share.

Leave A Reply